V obou případech se radovali z výhry Češi, v obou případech po výsledku 5:4. Ve středečním utkání svěřenci Miloše Říhy rychle vedli o dvě branky, Němcům se podařilo srovnat, a český tým tak musel znovu odskočit. Ve čtvrtečním duelu pro změnu Češi otáčeli nepříznivý stav 0:2 ze začátku zápasu. „Vstoupili jsme do druhého utkání dobře, měli jsme tam asi tři šance, pak jsme si prakticky dali dva góly, po takových hloupých chybách,“ líčí kouč Miloš Říha.

S obratem na 4:2 mohl být trenér české reprezentace spokojen, i když… „Zvedli jsme se, ale tam mě trošku mrzí, že jsme soupeře nedorazili.“

V závěru tak Němci zápas znovu zdramatizovali. „Opět jsme si tam jakoby dali dva góly, mělo to v klidu skončit 6:1,“ míní Miloš Říha, který hledal další pozitiva. „Můžeme být spokojeni s nasazením, protože my jsme ještě ráno trénovali, Němci ne, a přesto jsme je přehrávali, měli jsme spoustu šancí,“ poukazuje.

Český tým zatím inkasuje poměrně dost branek, od Němců v obou zápasech po čtyřech. „Ty okna tam pořád jsou. Hrajeme v obraně dobře, ale potom přestaneme a dostaneme góly, znovu bráníme dobře a znovu přestaneme. To je ale myslím o profesionalismu, dodržování šedesáti minut, hráč nesmí nic vypustit,“ má jasno Miloš Říha.

Co ukázalo dvojutkání s Německem? „To, kdo bude dělat poctivou práci a kdo ne. To je jednoznačné.“

Po utkání Miloš Říha vyřadil z kádru sedm hráčů, včetně karlovarského Ondřeje Beránka. „Chci všem těmto hráčům, kteří teď musí odejít, poděkovat. Velmi nám pomohli v tom, udělat výbornou přípravu. Že se všichni do mužstva pro mistrovství světa nevlezou, je už teď výsledek takových jemných nuancí, které hledáme,“ řekl na závěr.

Ilustrační foto
Tip Deníku: Veřejná velikonoční prakiáda