Na sedm zápasů protáhli hokejisté Baníku Sokolov svou vítěznou sérii. V sobotu si na domácím ledě poradili se starým známým z loňského čtvrtfinále play-off Děčínem.

Baník začal zápas opět velmi dobře a již v 9. minutě vedl 2:0. Jako první se prosadil po pěkné kombinaci při přesilové hře Vaněk, po něm zúročil tlak v útočném pásmu Račanský. V ochozech mohlo být ještě veseleji, Dobřemyslův pokus však skončil na horní tyčce. Zápas vypadal opět na jednoznačnou záležitost.

Hosté se dostali do hry až při hře čtyři na čtyři ve 14. minutě, jenže z toho byl hned gól. Na 2:1 snižoval Motejlek.

Severočeský tým vstřelená branka povzbudila a v závěru prvního dějství si vypracoval další příležitosti. Hruška v domácí kleci se ale nenechal překonat.

To však již neplatilo ve druhé části hry. Ve 25. minutě srovnal na 2:2 Faigl.

Navíc se ve 34. minutě z ledu odporoučel se zraněným kolenem gólman Baníku Hruška a jeho místo zaujal náhradník Švagr.

Paradoxně výměna brankářů spíše pomohla. Domácí hráli daleko zodpovědněji.

A do konce druhé třetiny znovu získali zpět svůj dvoubrankový náskok.

Vedení na stranu Baníku nejprve strhl při další početní výhodě Boušek, který našel po svých dorážkách puk na brankovišti a zřejmě těsně po odpískání ho poslal do klece Děčína.

Nicméně gól platil.

To se však hostům líbilo pramálo, strážce svatyně Šticha dokonce převrátil branku, hlavní sudí se přesto nenechal donutit ke změně rozhodnutí.

Poté podrážděné hosty ještě dorazil svou tečí Kverka 4:2.

V závěrečné třetině pohřbil myšlenky hostí na bodový zisk kapitán Oliverius. Ten se v 51. minutě odporoučel předčasně do sprch po nesmyslném bodnutí holí do Kverky. Navíc svůj tým poslal do pětiminutového oslabení.

A baníkovci nekompromisně trestali. Již po deseti vteřinách hry skóroval znovu Boušek a po něm také Říha.

Ve zbytku duelu probíhala na ledě exhibice hornického celku, diváci viděli další řadu povedených akcí, při nichž puk několikrát poskakoval na brankové čáře nebo horní tyčce Děčína, skóre se však již neměnilo. Borci v černožlutém však znovu sklidili bouřlivé ovace stadionu.

Baník v utkání využil rovnou čtyři přesilové hry, naopak v oslabení neinkasoval.

Dalším hracím dnem skupiny Západ je sobota, v něm však mají sokolovští hokejisté volný los. Diváci poté uvidí jako náhražku dvě domácí utkání v řadě. Ve středu 27. listopadu se bude hrát derby s Klatovy a poté hned v sobotu neméně zajímavý souboj zřejmě o první místo tabulky s Táborem.

HC Baník Sokolov - HC Děčín 6:2

Třetiny:2:1, 2:1, 2:0.

Branky:5. Vaněk (Rohan T.), 9. Račanský (Kašpar), 34. Boušek (Novák), 40. Kverka (Vaněk, Schusser), 51. Boušek (Schusser, Parýzek), 52. Říha (Kašpar, Račanský)- 14. Motejlek (Merta, Kuchynka), 24. Faigl (Zíka, Oliverius).

Rozhodčí:Sýkora Rubáš, Tvrdík

Vyloučení:6:8, navíc: Oliverius (Děčín) TH.Využití:4:0.Oslabení:0:0.Střely:41:19.

Diváci:850.