Mezi domácími mantinely porazili třetí celek skupiny Střed 2:1. „Jsme rádi, že jsme zvítězili ve velmi kvalitním utkání,“ oddechl si po závěrečné siréně kouč Baníku Karel Mlejnek.

Domácí byli proti silnému Kolínu přece jen aktivnější, ve 3. minutě nastřelil tyčku Vrána, skóre se ale poprvé měnilo až ve 34. minutě, kdy se prosadil Zadražil.

Stejný hráč zvýšil ve 44. minutě při hře 4 na 4 na 2:0.

Hostům se podařilo odpovědět až 51 vteřin před koncem, kdy se v početní výhodě trefil Březina. Víc už domácí hostům nedovolili. „Z naší strany byl zápas organizovaný, kompaktní. Jsem strašně rád, že takovou hru s kvalitním soupeřem zvládli i hráči, kteří například v loňské sezoně hráli juniorskou extraligu, kde uzavírali tabulku soutěže. A přesto to dnešní utkání zvládli a jsem za to moc rád. Je vidět, že hráči pracují a mají progres,“ pochvaloval si trenér Sokolova. „Ale samozřejmě je potřeba vyzdvihnout celé mužstvo. Všichni drželi koncept hry, plán utkání a za to patří klukům dík,“ doplnil Karel Mlejnek.

Do ochozů zimního stadionu si našla cestu téměř tisícovka diváků. „Těm patří za jejich početnou návštěvu velký dík. Jsme za to velmi rádi a myslím, že dnešním výkonem a kvalitní hrou jsme je i pozvali na další domácí utkání, které se bude hrát za čtrnáct dní,“ láká kouč Baníku další fanoušky do hlediště.

Ilustrační foto
Fotbalisté Baníku zahájili zimní přípravu

HC Baník Sokolov – SC Kolín 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

Rozhodčí: Nepomucký – Horažďovský, Štěpánek. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1, v oslabení: 0:0. Diváci: 848.

Sokolov: Závorka – Přindiš, Vodička, Tomeček J., Michálek, Šik, Pajk, Přibyl – Švec, Rohan T., Vracovský, Kuběna, Zadražil, Kovařík, Čurda, Vrána J., Hruška D., Čejka, Bečvář, Stříbrný, Trapl. Trenéři: Karel Mlejnek, Lukáš Mensator.