V této sezóně tak připravili Řisutům dvě z celkem šesti porážek, které mají zatím na kontě. „My jsme sehráli velice povedené utkání, tak jak by se zápasy na hřištích soupeřů hrát měly. Celé utkání jsme vlastně měli pod kontrolou, o čemž vypovídá i skóre, kdy jsme vedli 5:0 a branku jsme obdrželi až tři vteřiny před koncem,“ říká k utkání na zimním stadionu ve Slaném trenér Baníku Jaromír Carvan.

Baníkovci ale odjížděli k utkání v oslabené sestavě. Chyběl vedoucí hráč kanadského bodování mužstva Jan Setikovský, muž z první obranné dvojice Jakub Kořínek a také nová tvář v sokolovském dresu, brankář Erik Štěrba.

„Všichni, co tam místo nich naskočili, ať již Petr Nový nebo Ivan Říha, zahráli dobře, výborně zachytal gólman,“ pochválil „náhradníky“ Carvan. „Myslím si, že to bylo naše zasloužené vítězství,“ doplnil první kouč Sokolova.

Zítra čeká jeho svěřence další utkání „doma“. V karlovarské aréně přivítají Most. „Někteří stěžejní hráči Mostu sice odešli do Klášterce, ale pořád tam mají nebezpečné hráče,“ upozorňuje trenér na sílu sobotního soupeře, ale zároveň má jasno. „Víme, že to nebude znovu jednoduché utkání, ale hrajeme doma a chceme tři body. Pokud podáme stejný výkon jako ve Slaném, měli bychom uspět. I když samozřejmě každý zápas je jiný a začíná za stavu 0:0,“ mírní nakonec Carvan přílišný optimismus.

Změnu proti utkání ve Slaném zaznamená sestava mužstva, alespoň co se brankářského postu týče. Příležitost znovu dostane Erik Štěrba. Po distanci se vrací Jakub Kořínek, ale není jisté, zda se na ledě objeví. „Beci zahráli ve Slaném dobře, ještě o tom popřemýšlíme,“ říká Carvan. Otazník visí nadále i nad startem Jana Setikovského, ostatní by měli být k dispozici, včetně juniorů.