Baníku stejně jako před týdnem nevyšla první třetina, kterou prohrál 0:2. Domácí sice mohli jít do vedení již ve 3. minutě po minele gólmana Predátorů Holeše, ale po Soprově pokusu se kotouč ve spleti hráčů na brankovišti odrazil nakonec pouze za branku.

Hned z protiútoku však udeřili hosté a Příhoda otevřel skóre sobotního duelu. V 10. minutě to však bylo již 0:2, když se nerozpakoval se zakončením Cafourek a parádní bombou z modré čáry o horní tyčku zvýšil vedení hostů. Sokolovská střídačka opět zareagovala na situaci oddechovým časem, po ní se domácí představili již v lepším světle, ale do konce první části to ke změně stavu nevedlo.

Druhá třetina se znovu odehrála již v režii domácího týmu. A scénář byl podobný jako v přechozím utkání s Jabloncem. Ve 24. minutě zavelel k obratu kapitán Baníku Kukla, který po pasu Marečka „vykoupal“ golmana Holeše a z ostrého úhlu snížil na 1:2.
O necelé dvě minuty již bylo srovnáno, když přihrávku Topinky zpoza branky zužitkoval najetý Kořínek. Další šanci Marečka museli hosté zastavit jen za cenu faulu.

Hra se poté také řádně přiostřila. Nejprve se nevyplatilo Tomsovi neoplácení, poté co si nechal líbit ránu pěstí od Příhody stejně putoval na trestnou lavici. Černou chvíly si vzápětí vybral také hostující Zenk, který se snažil sestřelit Kuklu, ale nakonec se sám dvakrát po „tělu“ sokolovského hráče musel sbírat z ledu.

Baník se dále tlačil do útoku, při další příležitosti Bauera se znovu vytáhl gólman Holeš, na druhé straně hosté dvakrát promáchli poskakující kotouč na brankovišti Baníku.

V závěru třetiny si domácí vykoledovali další faul po nebezpečné střele Topinky a početní výhodu využili Kořínkem, který si sice tradičně dlouho rovnal puk, ale jeho tvrdou střelu hosté našli Predátoři až ve své brance, 3:2.

Hned v úvodu třetí části se šikovně protáhl přes obránce až před golmana Sopr, ale Holeše nepřekonal. Baníkovci byli i dále nebezpečnější, Soukup předložil kotouč Bauerovi, poté Sopr Kuklovi, ale hosté se štěstím odolali.
Ve 49. minutě již byli méně úspěšní. Nahození Kukly od modré čáry tečoval Sopr a zvýšil vedení Baníku, 4:2. Následně se znovu protáhl před klec České Lípy Bauer, ale po jeho bekhendové střele se kotouč proběhl pouze po horní tyčce.

Zlomový moment přišel v 51. minutě, kdy hosté měli 1:21 minuty dlouhou přesilovou hru 5 na 3, ale domácí začátek početní nevýhody svou obětavostí a dobrým výkonem golmana Štelmacha ubránili a v závěru i ve třech zle zatopili hostům před jejich brankou.

Poslední naději na zvrat měli Severočeši v 58. minutě při další přesilové hře, ale alespoň zkorigovat výsledek se jim nepodařilo.
Baníkovci si tak připsali další důležité tři body, z posledníchšesti zápasů získali jižpátou výhru. Ve středu je znovu na domácím ledě čeká mnohem těžší soupeř, třetí tým tabulky, HC Řinuty.

HC Baník Sokolov – HC Predators Česká Lípa 4:2 (0:2, 3:0, 1:0).
Branky:
24. Kukla (Mareček), 26. Kořínek (Topinka, Soukup), 39. Kořínek (Bauer), 49. Sopr (Kukla) – 4. Příhoda (Setikovský, Cafourek), 10. Cafourek (Jakeš, Zenk).
Rozhodčí: Poskočil – Ingruš, Vavruška. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:0. Oslabení: 0:0. Diváci: 493.
Sokolov: Štelmach – Kořínek, ahuer, Formánek, Říha, Toms, Diblík – Soukup, Bauer, Topinka – Sopr, Dobřemysl, Kukla – Račanský, Mareček, Nový. Trenér: Marvan, Suchopár.
Česká Lípa: Holeš – Cafourek, Dostál, Jirkovský, Zenk, Beneš, Výrut – Jakeš, Kauschitz, Šulc – Příhoda, Nekvinda, Setikovský – Baburins, Adámek, Lassig. Trenéři: Miroslav Kanis a Pavel Lassig.