Hlavním problémem bylo na východě Slovenska sehnat ubytování, třetí ročník veteránského klání se totiž kryl s mistrovstvím světa. „Veškeré kapacity v Košicích byly obsazené, nakonec se nám ale přeci jen podařilo sehnat ubytovnu,“ líčí manažer Old boys Sokolov. Naštěstí tak odpadlo noční dojíždění z Prešova.

Na ledě bývalí hráči Baníku vybojovali druhé místo. „Turnaj šel kvalitativně znovu nahoru. I když jsme tam jeli v silné sestavě, tak jsme sehráli velmi vyrovnané zápasy, kde rozhodovaly malé nuance. Možná jsme mohli turnaj i vyhrát, ale není to až tak důležité. Hlavní je, abychom se zase s ostatními týmy sešli, zahráli si a pobavili se u toho. To je hlavní,“ zůstává v klidu Roman Galeja.

V nabitém programu se nakonec našla i skulinka na zhlédnutí utkání světového šampionátu. „Náš turnaj se hraje prakticky celý den, tak nebylo možné si příliš vybírat, v úvahu přicházelo pouze několik zápasů,“ přibližuje Galeja. Stará garda tak vyrazila na zápas Finsko – Velká Británie a viděla pozdější mistry světa. „Samozřejmě to byl úžasný zážitek. Atmosféra mistrovství světa je jedinečná, každý, kdo má hokej rád, tak si to užije. Samotný zápas byl také kvalitní,“ říká manažer týmu.

I když museli tentokrát veteráni vyklidit právě kvůli mistrovství světa obvyklý „prostor“ a přesunout se do Sršňov arény na okraji Košic, znovu bylo o vše velmi dobře postaráno. „Pořadatelé zaslouží velké poděkování, navíc jsme hráli v úplně nové hale, ve velmi komfortním prostředí,“ byl spokojen Roman Galeja.

O nabídky k dalším turnajům nemá stará garda Baníku Sokolov nouzi. „Musíme to trochu proškrtat, za prvé je v době letních dovolených těžké se dávat dohromady, druhým hlediskem jsou finance,“ poukazuje Galeja. Na stole totiž leží nabídky na cestování do Kyjeva, nebo ruské Soči. „Na takové turnaje bychom museli letět a to samozřejmě je již v jiné finanční rovině, musíme to zvážit,“ prozrazuje manažer Old boys.

V sázce je také znovu „výlet“ do Cortiny d´Ampezzo. Jedna jistota v kalendáři Old boys Sokolov ale je. Druhý ročník West Bohemia cupu na domácím ledě v březnu 2020. „Už na tom pracujeme,“ potvrdil Galeja.

I když, teď jsou momentálně bývalí hráči Baníku bez své šatny. Tu svoji si už dávno dali sami do kupy, a tak ji při probíhající celkové rekonstrukci sokolovského zimního stadionu zapůjčili prvoligovému A-týmu.

Old boys Sokolov v Košicích: Presl Miroslav – Veverka Ladislav, Suchopár Petr, Sopr Zdeněk, Veverka Jiří, Borolič Vít, Soukup David, Novák Jan, Krátký Jiří, Koněvalík Petr, Szabó Pavel, Kopko František, Pašek Antonín, Šafář Dušan, Hrysz Bohumír.

ilustrační foto
V Sokolově se utkali basketbaloví veteráni