Ke třetímu přípravnému zápasu odcestovali sokolovští hokejisté do Klášterce, kde se střetli s tradičním rivalem. Po bezbrankové remíze v první třetině se v dalším průběhu utkání projevila převaha domácího týmu, který zvítězil 6:2.

Na hostech byla znát únava z náročného dvoufázového tréninku a na některých hráčích se také projevil zápas v dresu Energie Karlovy Vary o den dříve proti jihotyrolskému Sterzingu. Klášterec nasadil do duelu silnou sestavu, navíc vyztuženou o několik hráčů prvoligové Kadaně.

Hosté s sebou naopak nepřivezli oporu zadních řad Petra Štracha, který dostal volno, a chyběl i Říha, Račanský, Bauer, Csamangó, Veverka či brankář Hruška.

Poprvé se naopak v dresu Baníku objevili karlovarští Jan Tomeček, který naposledy působil v prvoligovém Mostě (v sezoně 2011/2012 odehrál čtyři zápasy za Sokolov), a Dominik Vaněk (loni Most a Karlovy Vary MHL).

Potěšující zprávou je zařazení do sestavy dalších vlastních odchovanců. V Klášterci totiž nastoupil obránce Aleš Bodnár, který naposledy působil v juniorce Sparty Praha a loni odehrál pár zápasů za druholigovou Kobru Praha. V útoku pak hrál útočník Miroslav Hudák, jenž naposledy nastoupil za Baník v sezoně 2010/2011 (dva zápasy) a působil také v ruském Orenburgu, hrajícím MHL.

V Klášterci se po bezbrankové první třetině začali ve druhém dějství prosazovat domácí. Ve 22. minutě otevřel skóre Dobrovolný, ve 26. minutě při vlastním oslabení zvýšil na 2:0 Freiberg a ve 32. minutě přidal třetí branku Severočechů Chlouba.

V poslední minutě se potom dočkali branky také hosté. V přesilové hře si Vojtěch Šik najel mezi kruhy, dostal přihrávku od Švece a prostřelil Damaška 3:1. Jenže v poslední vteřině kontrovali opět domácí, konkrétně Mikovič. Svojí střelou z úhlu posunul skóre na 4:1.

V závěrečné třetině hry upravil domácí Mála na 5:1. Pět minut po něm, v 54. minutě, se dostali ke slovu také hosté. Šik střelou od modré trefil sice pouze tyč, na brankovišti ale zapracovali mladíci a Daniel Petrov se dočkal premiérového gólu mezi muži 5:2. Účet zápasu pak uzavřel v 55. minutě Martin Trochta, který v přesilové hře pěknou střelou do růžku brány překonal Franciska pošesté 6:2.

V utkání hokejistům Baníku postupem času ubývaly síly více než soupeři a na některých hráčích byla znát i nesehranost.

Autor: Tomáš Bouda (redakčně kráceno)