Před utkáním bylo znát, že se bude hrát o hodně. Hokejové srdce Sokolova se znovu probudilo. Auta zaparkovaná v širokém okolí zimního stadionu, všude, kde se dalo. Stometrová fronta před pokladnami. A zaplněné ochozy, kde očekávalo bitvu něco ke čtyřem tisícovkám fanoušků.

Pro domácí ale začalo utkání podle nejhoršího možného scénáře. Krátce po úvodní buly se vydal do domácí třetiny Mrňa a z pravé strany přes obránce trefil nad Závorkův beton přesně ke vzdálenější tyčce 0:1. Po 41 vteřinách hry. Šok. Horníci se snažili odpovědět, přes důraznou hostující obranu se ale velmi těžko prosazovali.

První klíčový moment přišel na začátku druhé třetiny. Domácí do prostřední dvacetiminutovky vstoupili v oslabení za podražení Závorky na konci první části. A sokolovský brankář, kterého na trestné lavici zastupoval David Hruška, měl hodně práce. Dvakrát se kotouč povaloval v opuštěném brankovišti, domácí ho ale s vypětím všech sil dokázali uklidit do bezpečí a poté dokonce dokázali udeřit, když svůj únik dokázal perfektním blafákem proměnit ve vyrovnávací gól Lubomír Kovařík 1:1.

Kvalitní utkání. Velmi nebezpeční hosté v čele s Jaroslavem Bednářem na straně jedné a nezměrná domácí snaha na straně druhé. Baník na nic nečekal, horníci hráli velmi aktivně a vytrvale „bušili“ do svého soupeře.

A nakonec vůle po vítězství a tvrdá práce slavily úspěch. Výbuch nadšení přišel v 54. minutě, kdy se konečně ujal jeden z domácích pokusů a byl to znovu střelec série Lubomír

Kovařík 2:1.

Hned vzápětí sice přišla komplikace, domácí šli do oslabení, to ale přečkali. Naopak Zadražil se ocitl sám před brankou Vrchlabí, ani nadvakrát výborného Soukupa nepřekonal.

Infarktový závěr.

Sokolovští se snažili držet kotouč co nejdál od své branky. To se obětavou hrou dařilo.

Minutu před koncem ještě daroval rozhodčí hostům přesilovou hru, ve vylepšené power-play ale domácí své těsné vedení s mohutnou podporou celého stadionu udrželi.

V pátek se tak půjde v Sokolově na hokej znovu.

Baník odstartuje závěrečnou finálovou sérii druhé ligy proti Moravským Budějovicím, jejíž vítěz získá právo postupu od první ligy.

Hrát se bude na čtyři vítězná utkání. Začíná se v 18 hodin.

Lubomír Kovařík po vítězném utkání s Vrchlabím.
Je to tam! Baník bude hrát o postup