Do zápasu však lépe vstoupili oni, když se mezi Stezkovy betony trefil Martin Kohout. Pak se Západočeši dlouho drželi a už to vypadalo, že se do kabin půjde za jejich vedení. Ale to z dorážky odmítl v 19. minutě Robert Flick. Na další branku se ve druhé periodě čekalo jen 32 vteřin, početní převahy využil Roberts Bukarts. Vítkovice vedly a vedení již ze svých rukou nepustily, začala totiž demolice.

Hokejisté z lázeňského města se ale několik minut úspěšně bránili, až o 8 minut později, když domácí hráli opět přesilovou hru, se z branky radoval Tobias Lindberg. Gólman hostů Filip Novotný byl ušetřen jen něco málo přes minutu. Již na 4:1 navyšoval Krenželok.

HC Energie Karlovy Vary
Po derby s Plzní padla Energie i s Litvínovem

Třetí třetina začala v podobném duchu jako ta druhá. Ve 33. minutě totiž pátou branku Vítkovic vstřelil autor tří předchozích asistencí Dominik Lakatoš, když zpoza branky dostal kotouč do sítě o Novotného brusli.

Střelecký prach domácího celku pak na nějakou dobu zvlhnul, ale necelé dvě minuty před koncem se po pěkné kombinaci do odkryté části varské klece trefil Marek Kalus. Navýšil tak na konečných 6:1 pro Vítkovice. Ty touto výhrou napravily své poslední dvě prohry po prodloužení.

Na druhé straně Energie si připsala již čtvrtou prohru v řadě. Další zápas Vary čeká příští neděli, kdy po reprezentační pauze zavítají na led druhého Hradce Králové.

HC Vítkovice RIDERA – HC Energie Karlovy Vary 6:1 (1:1, 4:0, 1:0). Branky a nahrávky: 19. Flick (Lakatoš, Bukarts), 21. Bukarts (Krenželok, Lakatoš), 29. Lindberg (Stehlík), 30. Krenželok (Polák, Lakatoš), Lakatoš (Flick), 49. Kalus (Lindberg) – 3. Kohout (Černoch). Rozhodčí: Vladimír Pešina, Tomáš Veselý, Tomáš Brejcha, Michal Axman. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:0. Diváci: 1 000.
HC Energie Karlovy Vary: Novotný (33. Habal) – Martin Rohan, Plutnar, Parkkonen, Dlapa, T. Havlín, Pulpán, L. Doudera – T. Rachůnek, Hladonik, Flek – T. Mikúš, Kulich, O. Beránek – Koblasa, Černoch, Kohout – Redlich, Osmík, Vondráček.