Blíží se Vánoce a to pro Alison znamená jako každý rok sérii vystoupení. Tak kde vás bude vidět a slyšet?

Již od října poctivě nacvičujeme náš vánoční repertoár, který letos předvedeme už v pátek 27. listopadu v Chodově na zahájení adventu společně s dětským pěveckým sborem ZUŠ Chodov. Dále také krátké pásmo předvedeme na hradě Hartenberg na Mikulášské jízdě 5. prosince, ale hlavně se soustředíme na náš tradiční vánoční koncert v evangelickém kostele v Kraslicích, který se uskuteční 25. prosince. Koncerty bychom letos chtěli zkusit udělat dva, a to ve stejný den v 16 a v 19 hodin. Rozhodli jsme se tak po loňském roce, kdy byl kostel opravdu tak plný, že spousta lidí se tam vlastně ani nevešla, a nám to bylo moc líto. Zkusíme to tedy letos takto a uvidíme. Koncert bude i letos v duchu benefičním. Chtěli bychom na něm vybrat penízky pro kraslický útulek pro kočičky Konec toulání. Letos budeme mít zřejmě i vzácného hosta Samuela Sichrovského, který si s námi zahraje na netradiční nástroj – na marimbu. Budeme se zde i loučit s naším dlouholetým kolegou Toníkem Vyšehradským, který z časových důvodů z naší kapely odchází a tento koncert pro něj bude poslední s naší kapelou.

Alison se na čas odmlčel. V jakém rozpoložení je teď? Byl jsem na dvou vašich koncertech a v aranžmá přibyly například bicí.
Je to pravda, letos jsme změnili sestavu a vystupovali jsme jen na pár výjimečných akcích. Takže taková malá pauza proběhla. Ale hlavně proto, abychom se zase sehráli s novými lidmi, což probíhá stále a ještě chvíli bude trvat, než si na sebe zvykneme a muzika bude šlapat jako za starých časů. Ale to nám určitě nevadí. Naopak, vlilo nám to novou krev do žil a na nové sezóny, nové zážitky se těšíme. Změnou nástrojového obsazení jsme i trochu přitvrdili a občas se potýkáme i s negativními názory fanoušků, kteří nás znali v té folkové sestavě. S tím jsme však počítali, a i když je nám to líto, nic si z toho neděláme. Hrajeme teď tak, jak chceme a jak nás to baví.

Jak bude Alison trávit vánoční období?
Na Vánoce se určitě těšíme jako většina lidí. Já osobně se těším na prázdniny. Doufám, že bude sníh, protože už se těším na zimní sporty. Kromě vánočních vystoupení budeme trávit Vánoce tradičně s rodinami a taky trochu ve zkušebně. Rádi bychom totiž příští rok natočili konečně nové CD, takže zahálet nebudeme ani o Vánocích.

Co na závěr popřát lidem v tomto období?
Vánoce jsou krásné svátky a já bych ráda popřála všem lidem, aby si je užili ve zdraví, bez přehnaných stresů a shonu. Je to sice taková milá fráze, že Vánoce jsou svátky klidu, míru a lásky, nikoliv shonu a nákupu dárků. Ale co si budeme povídat, kdo z nás se kvůli Vánocům občas nedostal do stresu, že nic nestíhá?
Tak tedy, lidi, stresujte se jen tak, abyste si i přesto dokázali vánoční svátky užít a vychutnat, a myslete na to, že špinavá okna se dají schovat pod žaluzie. Radši si zajděte na trhy, na svařáček, na něco dobrého anebo třeba na koncert kapely Alison. Budeme se moc těšit. Přejeme hodně lásky a klid v duši všem dobrým lidem .