Medailemi ověnčený taneční soubor Mirákl se představil Sokolovu na velkolepé exhibici v městském divadle. Zaplněný sál strhla rozmanitými vystoupeními více něž stovka tanečníků. Zkušení vítězové celorepublikových soutěží i nejmenší děti, které soutěžení teprve čeká se představili v disciplínách show dance, modern dance a jazz dance. Překvapením na závěr večera bylo závěrečné vystoupení rodičů, nacvičované při utajených schůzkách. Tanečníci představili všechna aktuální vystoupení, s nimiž bodovali v uplynulé sezoně.

„Exhibice byla obzvlášť náročná především v tom, že jednotlivé choreografie následují velmi rychle za sebou. Každá má přitom vlastní jednotný styling, takže například po vystoupení Rockové panenky muselo mít každé z dětí v zákulisí připraveného vlastního česače a převlékače. Samy by se na další choreografii připravit nestihly," vysvětluje vedoucí Miráklu Andrea Burešová. Kromě skvělých výkonů tanečníků jí potěšily i reakce publika.

„Jsme nesmírně rádi, že se divadlo zaplnilo téměř do posledního místečka. Dorazili především rodiče a příbuzní tanečníků, ale i další návštěvníci," radovala se Burešová. Choreografie, které se neztratí ani na mezinárodní scéně, pocházejí ve většině z její hlavy. „Některá ze starších děvčat, která jsou dnes již prakticky profesionálními tanečnicemi, ale také dokáží vytvořit úspěšnou a pro diváky poutavou choreografii. S tréninkem nejmenších dětí pomáhají a i v organizaci exhibice měla každá důležitou roli," prozradila Burešová.

Reakce z hlediště byly jednoznačné – nadšení a bouřlivý potlesk. „Na představení mě vzala kamarádka, u které jsem tu na návštěvě, a nevycházím z úžasu. Nadchla mě hlavně pestrost jednotlivých čísel, některá jsou akční a rozjásaná a další naopak, jak to říct, taková temná, až znepokojivá… Třeba vystoupení s názvem Grief point, to mě úplně dostalo," přiznala divačka Jana Třuslová, studentka z Plzně.

Zákulisní rozhovor s tanečnicí Eliškou Šafářovou najdete v tištěném pondělním Sokolovském Deníku.