Největší ze všech akcí ve prospěch vznikající nadace Hrajeme o život zorganizovalo sokolovské Divadlo bez zákulisí. Sérii benefičních představení navštívilo dohromady 200 diváků, a na benefiční konto tak divadlo bude moct odeslat dalších 6 500 korun. Zakladatel nadačního fondu František Zborník, jemuž byla sbírka původně adresována, je solidaritou ochotnické obce nadšen.

„Benefičních představení byla od vzniku iniciativy odehrána spousta. Někde jim věnovali dva nebo tři dny, ovšem takhle sofistikovaný, pětidenní benefiční festival nemá zatím v republice obdoby," nešetřil uznáním rakovinou zasažený František Zborník, na jehož léčbu sbírka původně vznikla. „Musím po pravdě říct, že když vidím všechnu tu solidaritu, která mezi amatérskými divadly vznikla, v nemoci mi to hrozně moc pomáhá. Jsem za to šťastný," prozradil Zborník.

„Představení byla prostě a jednoduše neuvěřitelně skvělá a diváci úžasní. Vlastně ani nevím, zda by šlo benefici, souborům nebo divákům cokoli vytknout. Snad jen to, že stejně jako se ve starém Řecku v době olympiády přerušily války, mohla se i v době naší benefice přerušit olympiáda. Ale to si ještě s Putinem dořeším osobně," žertoval režisér Divadla bez zákulisí Martin Volný. Návštěvnost si podle svých slov představoval o něco vyšší, je si však vědom, jak silnou konkurencí pro divadlo byla olympijská klání. Všech pět účinkujících souborů odehrálo představení bez nároku na honorář. Připojily se tak k iniciativě, která vznikla na pomoc právě Františku Zborníkovi a během rekordně krátké doby nadchla amatérské soubory po celé republice. „Půl milionu na Františkovu léčbu se vybralo během měsíce, finanční prostředky se ale na transparentním účtu hromadily dál. Této nevídané mobilizace jsme se rozhodli využít pro dobrou věc a aktuálně vzniká nadační fond Hrajeme o život. Získané prostředky se použijí na úhradu léčby rakoviny zejména lidí z neziskového sektoru a amatérského divadla," dodal režisér.