Helena Vondráčková, Marcela Holanová, Pavel Vítek, Heidi Janků, Maxim Turbulenc, Helena Zeťová, Andrea Mea, Stanislav Hložek, Adam Mišík, Láďa Kerndl anebo Monika Absolonová. To jsou známí zpěváci, kteří dorazí na vánoční trhy do Chebu. Letos budou probíhat v termínu od 26. listopadu do 26. prosince. Do slavnostního zahájení tak zbývá jen osm dní. A na co se můžou příchozí hned první den těšit? Slavnostní zahájení trhů začne krátce po 17. hodině a dojde i k rozsvícení vánočního stromu. Celoměsíční akci pak v 17.15 zahájí Helena Vondráčková. V 17.35 bude následovat diskotéka pro děti s Vánočním andělem na ledě a před 18. hodinou dorazí ponocný.

Na své si i tentokrát přijdou malí umělci, kteří by chtěli navštívit Ježíškovu dílnu. „O prostory ve Špalíčku, kde dílna tradičně sídlila, máme zájemce. Zájemci o ni ale nepřijdou ani tentokrát, dílna se přesune do prostor v Kamenné ulici, kde dříve sídlila Galerie 4," doplnil chebský starosta Petr Navrátil.

Čtyřdenní akci připravili i v Mariánských Lázních, kde se uskuteční již jedenáctý ročník Mariánskolázeňského vánočního trhu. Ten potrvá od 1. do 4. prosince a návštěvníci se můžou těšit na prodejní stánky s adventním zbožím a specialitami, na ukázky řemesel, ale i bohatý kulturní program. Slavnostní zahájení je naplánované na 17. hodinu ve čtvrtek 1. prosince.

Trhy si užijí také obyvatelé Aše, a to v rámci tradičního Adventního setkání Aš-Selb. To se koná na Poštovním náměstí 27. listopadu od 13 hodin. „Od 14. hodiny začíná vlastní program vystoupením dětí z ašských mateřských a základních škol. Na 15. hodinu je připraven slavnostní podpis memoranda o spolupráci Aše a Selbu starosty obou měst, Ulricha Pötzsche za město Selb a Dalibora Blažka za město Aš. Základním poselstvím memoranda je podpora zachování a rozvoje spolupráce obou měst na různých úrovních," sdělil mluvčí ašské radnice Milan Vrbata. „Poté, v cca 15.15 hodin, bude následovat vystoupení žáků hudební školy Selb. O hodinu později, v 16.15 hodin, je plánován koncert skupiny Patrola Šlapeto a v 17.30 hodin skupiny Tomáš Kočko & Orchestr," popsal. Závěr programu bude patřit vystoupení žáků základní umělecké školy a slavnostnímu rozsvícení vánočního stromu.

Ten budou rozsvěcet ve Františkových Lázních. A bude to velké. „Letos bude kulturní program na první advent ve Františkových Lázních úplně nový," popsal starosta města Jan Kuchař. Akce se koná v neděli 27. listopadu a v 10 hodin začne adventní trh, současně s ním si zájemci užijí adventní koncert ZUŠ v Divadle Boženy Němcové. Na dobu od 13.30 do 19 hodin bude nachystaný kulturní program v hudebním altánu u Františkova pramene. Postupně vystoupí folklorní soubor Stázka z Teplé, žáci ZUŠ Járy Cimrmana Františkovy Lázně a ZŠ Františkovy Lázně, skupiny Dixieland Planá a Parohanka. A sváteční atmosféru dokreslí také živé ovečky. „Celý program ukončí zpěvák Petr Kolář," doplnil starosta s tím, že slavnostní rozsvícení stromu je naplánované na 17.30 hodin.

Vánoční trhy ale nejsou doménou jen větších měst. Tradičně se koná jednodenní jarmark třeba i v Novém Kostele. Tentokrát si lidé trh užijí 10. prosince od 9 do 12 hodin. Na příchozí samozřejmě čeká občerstvení, koupit si můžou i výrobky dětí z místní mateřské i základní školy a také zde bude připravený doprovodný program. Od 11 hodin zazpívá muzikálový herec Tomáš Löbl a zpěvačka Genny Ciatti.