„Z naší strany je spokojenost veliká, protože lidi jsou spokojení, kapely jsou spokojené," potvrdil pohodu víkendu, která byla znát, pořadatel Míla Pražák. Na rozdíl od minulého roku, kdy byl program rozložen dokonce do tří dní, byl letošní ročník opět dvoudenní. „Je to čím dál horší, protože peněz je čím dál míň, stojí to čím dál víc a i těch nařízení, která člověk musí splnit, je čím dál víc," posteskl si pořadatel s tím, že i ve dvou dnech nabídl příchozím kvalitní porci muziky.

Posluchači si mohli vychutnat kapely, které sem jezdí častěji, i nováčky. Pravidelným účastníkem je například Klíč kvartet. „Jezdíme sem na festival velice rádi," potvrdila Pavla Marianová z Klíč kvartetu, „a dokud budeme zvaní, tak určitě budeme jezdit dál."

Kromě muziky nabídl festival i doprovodný program. „Připravili jsme i povídání ze zdravovědy, jak zachránit život, něco o resuscitaci," uvedl Míla Pražák. Kdo chtěl, mohl se zúčastnit, prošel školením a pak následovala soutěž. Na závěr byli vylosováni tři výherci. „Jezdilo se i na lodích a vyvezli jsme lodě nad jez a splouvalo se dolů," pokračoval ve výčtu doprovodných akcí Pražák.

I děti si přišly na své, pokud je nebavilo jen sedět a poslouchat. „Přichystáno bylo divadlo," řekl pořadatel. V dětském koutku mohly hrát hry, vyrábět náramky nebo si malovat. K dobré pohodě přispěly i stánky s občerstvením či malými dárky. „Účast je sice menší než v minulých letech, ale to je dáno tím, že je velké vedro," konstatoval Míla Pražák.

Posluchači ale byli spokojení. Někteří strávili v tábořišti celý víkend, jiní přijeli na jeden den, nebo si jen vybírali určité kapely. „Jezdíme sem pravidelně každý rok, ale ne na celý víkend. Z programu si vybíráme kapely, které chceme slyšet," potvrdil Jan Kaněra, který dorazil s manželkou.

První ročník Folkové Ohře se konal v roce 2003 na Hauenštejně, od roku 2011 se festival pořádá ve vodáckém tábořišti v Kynšperku nad Ohří.

Autor: Lucie Žippaiová