Ten se zabývá především světem zvířat a přírody. K té má podle svých slov blízký vztah již od mladých let. Výstava potrvá až do 26. února.
Petr Korelus býval dříve vášnivým sportovcem, po zlomenině kotníku ale obrátil pozornost spíše k fotografování. „To ale také dokáže zvednout tepovou frekvenci, když se před objektivem objeví například zvíře, jako je orel mořský," nastínil Korelus, na co se mohou návštěvníci na jeho výstavě těšit. Expozice má příhodný název Pohledy do přírody 2.

Zachycení toho správného okamžiku přitom není vždy jednoduché. „Pro dobrý snímek je především třeba kus velkého štěstí. Mnohdy je na záběr čas jen zlomek vteřiny. Fotograf musí vědět, kde se zvířata vyskytují, jak se chovají. A v neposlední řadě rozhoduje i počasí, světelné podmínky. To vše vyžaduje v přírodě pobývat," vysvětluje fotograf. „Třeba i v patnáctistupňovém mrazu, kdy je člověk ve fotokrytu po několika hodinách promrzlý na kost. V létě zase obtěžují mračna komárů, číhající klíšťata v trávě a s tím spojené nebezpečí nákazy boreliózou," uzavřel Korelus.