„Přijďte nasát atmosféru krušnohorských vánočních tradic našich předků," láká návštěvníky Šárka Žižková, kulturní referentka hradu Loket. Program je pro ně od 10 do 18 hodin připraven ve všech prostorách hradu. Na nádvoří se budou střídat koledy se staropražskými písněmi uskupení Třehusk nebo irskými kapely Alison. Nebude chybět Cubitus nebo třeba Malá dudácká kapela a také živý betlém.

V Rytířském sále se můžete pobavit pohádkami v podání Pouličního divadla Viktora Braunreitera nebo divadla Pruhované panenky. Představí se i folklor. V čajovně si poslechnete Krušnohorský příběh pro Marzebillu a v baště se dozvíte, co vás čeká a nemine, ve věštírně. K tomu v křídle u rotundy probíhá výstava betlémů, představí se šikovné paličkářky, bude možné vyrobit si slaměné ozdoby a ozdobit perníčky. Zabaví se i děti v andělských dílnách s andělskou poštou.

„Pro mlsné jazýčky budou v sále s freskami připraveny krušnohorské speciality," doplnila Žižková. O pořádek se po oba dny postarají habartovští četníci a ke konci každého dne si můžete vychutnat andělské rejdy Ohnivého divadla Ignis.

Již několikátým rokem se k hradním slavnostem připojují i trhy ve městě. „Na náměstí bude připraveno třicet prodejních stánků," uvedl Petr Zahradníček, místostarosta Lokte. S tím ovšem souvisí i dopravní omezení, která se návštěvníků o víkendu týkají. „Vjezd do města bude v sobotu i v neděli pro návštěvníky uzavřen," upřesnil místostarosta s tím, že hasiči řidiče nasměrují i na možné odstavné plochy. Auto bude možné zaparkovat kdekoli před městem, například na parkovišti u benzinové pumpy. Dále na obchvatu města, u nádraží. „Je možnost využít všech tradičních odstavných ploch. Nečekáme tak enormní návštěvnost, jaká bývá v případě letních trhů, takže si myslím, že tak velké problémy s parkováním nebudou," dodal Zahradníček.