Petr Kroutil je jeden z nejvýraznějších a charismatických jazzmanů u nás, který svým vystoupením, zpěvem, opravdu pobaví. Saxofon a klarinet vystudoval na Konzervatoři Jaroslava Ježka. Na prestižní Berklee College Of Music v Bostonu studoval Jazz Composition a Performance. Dále studoval indickou flétnu dva roky na Kathmandu University v Nepálu. U nás je znám jako Danny Smiřický ze seriálu Prima sezóna podle Josefa Škvoreckého. Získal řadu českých i zahraničních hudebních ocenění a od 18 let hrál po boku Ondřeje Havelky a jako jediný Čech hrál i na zahajovacím festivalu olympiády v Londýně v roce 2012.

OTTO HEJNIC TRIO (Ondrej Krajňák – piano, Josef Fečo – bass, Otto Hejnic – drums) je jedno z nejlepších na česko-slovenské jazzové scéně. Trio vystupovalo na mnoha festivalech po celém světě. Jejich vystoupení společně s Petrem Kroutilem slibuje mimořádný zážitek.

Zatím posledním vystoupením Kroupat byla modernější verze Mrazíka. Na snímku Dana Suchánková (vlevo) a Žaneta Štefanová.
Zábavu v obci má pod křídly spolek Tradiční venkov

Ve druhé polovině večera vystoupí The Dixie Hot Licks, což je plzeňská dixielandová kapela s repertoárem těch nejlepších skladeb, jež vás přenesou do Basin Street, Bourbon Street, na Royal Garden, ale i do Moskvy, Arábie, do Číny i Indie.

V čase mezi hudebními skupinami představí autor Ondřej Slanina svoji nově vydanou knihu Poutník světem fantazie, která vychází k 90. výročí narození slavného filmového scénáristy Oty Hofmana. Zároveň představí filmové muzikály s tradiční jazzovou hudbou. Po ukončení koncertu bude se zájemci o filmovou tvorbu besedovat na téma český a světový film.

Koncert populárního tradičního jazzu si můžete vychutnat v pátek 20. dubna od 18 hodin. Vstup je volný.

Karel Tetur