Rovněž první avizovaná jména na sezonu 2017 slibují naplno prožité večery. Vedle Nazareth, Horkýže Slíže nebo Miro Žbirky nepřijdou diváci ani o muzikály a divadlo a v přípravě je také hiphopový festival.

„Tento víkend se 22. října odehraje přesunutý letní koncert slovenských ska a reggae legend Polemic a tuzemských Sto zvířat a Circus Problem a na poslední říjnovou sobotu dorazí do Karlových Varů kapela Jelen s hosty Davidem Stypkou a jeho Bandjeez a Kateřinou Marií Tichou," uvedl Vladimír Suchan z agentury Vlny.

Do konce roku pak mohou fandové zavítat do Liďáku na listopadový koncert Mňágy a Žďorp a prosincovou show Mig 21.

Zároveň s tím funguje druhá scéna v Grandhotelu Ambassador Národní dům, kde 17. listopadu zahrají popoví umělci Debbie, Elis, Adam Ďurica a Pavel Callta. „Akce se uskuteční v rámci Dne studentstva a je možné na ní uplatnit letošní novinku v podobě speciální zlevněné vstupenky FO/U/R FRIENDS pro 4 osoby, kdy její držitelé ušetří na vstupném zajímavou sumu," dodal.

Do Národního domu pak mohou lidé zavítat ještě na Janka Ledeckého, který tu vystoupí v rámci svého vánočního turné s houslovým doprovodem a dětským sborem.

„Nově jsme navázali spolupráci s karlovarským klubem Brooklyn. Tady se v sobotu 5. listopadu uskuteční koncert Báry Polákové s kapelou," doplnil Vladimír Suchan s tím, že důvodem nové spolupráce bylo, že jak Lidový a Národní dům, tak i Brooklyn mají scénu vhodnou pro různé typy koncertů. „Bára Poláková se spíše hodí do taneční scény. Janek Ledecký zase více zapadne do prostor Grandhotelu Ambassador a tak podobně," doplnil.

Co se týče prvních avizovaných koncertů na příští rok, tak už 4. února se mohou příznivci hudby těšit do Lidového domu na Michala Pavlíčka, Miloše Meiera a Michala Nejtka v projektu Čombeband. Následovat budou také vystoupení punkových Rybiček 48, nestorů populární české scény Monkey Business, rockových Harlej, funky bláznů J. A. R. nebo slovenských Horkýže Slíže. V polovině března pak dorazí do Národního domu oslavit své sedmdesátiny také František Nedvěd.

Sezona open air koncertů na léto 2017 pak slibuje večer s Evropou 2 s moderátory Hezuckým a Marešem a djs a kapelami spjatými s rádiem, Beatovou síň slávy, vystoupení skotských rockerů Nazareth a dále koncerty třeba Škwor, Dymytry, Marka Ztraceného, Michala Hrůzy, Tří sester, Divokého Billa, zahajovací koncert turné Miro Žbirky, Hradišťana s Vlastou Redlem a divadlo Kalich předvede muzikál Tajemství. „Ze Shakespearových her se mohou milovníci divadla těšit na hru Romeo & Julie," dodal Suchan.

V jednání je dále hiphopový festival s Marpem a akce s dj legendou Jeffem Millsem.

Další informace o letošních koncertech naleznete na www.vlny-musicag.cz, kde bude také 1. listopadu vyvěšen upřesněný program. Na většinu akcí v příštím roce bude uveřejněn a zahájen předprodej na léto spolu se vstupenkami FO/U/R FRIENDS.