Zítra vystoupí v tamním Městském divadle. Zpěvačka přijede v rámci jarního turné se čtyřčlennou kapelou v doprovodu smyčcového tria a piana.

Dlouho očekávané album s příznačným názvem Na Radosti vydala zpěvačka loni v listopadu. Nová deska navazuje na titul Pár míst, kterým si Aneta splnila svůj sen, když ke spolupráci přizvala vynikající smyčcové trio a svou dosavadní tvorbu představila v akustické podobě. Písně v intimní atmosféře získaly naléhavější rozměr a album sklidilo velký úspěch u kritiků i fanoušků. Stejně naléhavá, ale i hravá je její nová deska. Spolu s klavíristou, hudebním skladatelem a producentem Jakubem Zitkem pracovali dva roky na písních, původní hudbě a textech. Inspiraci hledali na magickém místě, obklopeni hlubokými šumavskými lesy. „Na Radosti je místo, kde se zastavil čas a s ním i příběhy lidí, kteří tam žili. Zůstaly jen dvě chalupy na samotě, socha Panenky Marie a ruina kaple, kolem které krouží přání těch, kteří tam kdysi den co den chodili, aby našli naději, útěchu a smíření. Nedaleko stojí dům, kde sloužily do 60. let jeptišky a staraly se o sirotky. To místo jsme si zamilovali, okouzlilo nás a vtáhlo do děje příběhů, které chceme vyprávět," říká Aneta Langerová.

Na albu Na Radosti je 12 písní, vyprávějících o dívkách a ženách, které spojuje jejich čistota, křehkost, ale současně odvaha a odhodlání jít vlastní cestou. Autenticita. Osobitá melodika. Silné příběhy – takové je nové album Anety Langerové, na kterém se melodické písně přelívají z šansonové výpovědi s doprovodem klavíru přes syrové kapelní provedení do sugestivní až filmové symfonické instrumentace. Deska překvapivě není jen vážná. Zásadní témata jsou mnohdy doprovázena laskavou ironií, která svědčí o zralosti, ke které Aneta Langerová jako hudebnice dospěla. „Vyprávět příběhy, na které mohu nahlížet zvenčí, a přesto je prožívat, je pro mě nová, osvobozující zkušenost. Hodně jsme četli, čerpali z legend a příběhů, v písních se však samozřejmě objevují i momenty, které se prolínají s mým životem. Třeba v Bříze zpívám o stromu, v jehož koruně mi táta postavil domek a já z něj pozorovala svět. Ta bříza rostla se mnou, je pevná, symbolizuje mě i můj domov," dodává Aneta, která, stejně jako Jakub Zitko, vyrostla na venkově, a proto je pro ni nová deska pomyslným „návratem domů" ke svým kořenům.
Začátek koncertu je v 19 hodin.