Na jaře by mělo vyjít vaše nové album, na kterém se podílel i zesnulý textař Pavel Vrba. Prozradíte něco víc o chystané desce?
Lucie: Měla jsem to štěstí, že jsem s Pavlem Vrbou trávila letošní léto. Byl to pro mne básník, který mé skladby dovedl do nádherného pohádkového světa, kde je láska,něha i naděje. Loni jsme společně přivedli na svět mé první vánoční album a já okamžitě zatoužila po další spolupráci. Hudbu k novému cd mi přivezl pan Jaro Slavík. Jsou v něm autoři z různých krajin a koutů světa a já se všemi těmito demosnímky hned běžela za Pavlem. Když mi poslal poslední jedenáctý text se slovy „máme hotovo, těším se s tebou do studia,” nikdy by mne nenapadlo, že už se neuvidíme… V každém případě deska pomalu vzniká a já budu Pavlovy texty zpívat s láskou jako nikdy předtím.


Když se ohlédneme zpátky, jak vzpomínáte na své začátky v Arakainu?
Arakain je moje láska ze školky (smích), myslím tím z té muzikantské. A protože na tu první lásku se nezapomíná, i já se k této kapele ráda vracím.
Příští rok má 30 let od svého založení a já celé to turné ráda podpořím. Začátky s nimi byly neuvěřitelné. Ráda na ně vzpomínám a za mnohé jí i vděčím. Nikdy jsem totiž neodhodila ten náboj, který jsem v ní do sebe nasála.


Jak pečujete o svůj hlas?

Nejen oči jsou pohledem do duše. I na hlase je vždy znát, co se v člověku děje, a tak se snažím být opatrná na své srdce i hlavu a pak se mi zpívá samo. Důležitý je spánek,hlasová cvičení, ale i vhodný výběr repertoáru. Kdybych zpívala něco, co mě nebaví, ubližovala bych tím i svému hlasu. Každá neupřímnost v těle je znát (smích).


Myslíte si, že je u nás dost pěveckých talentů?
O tom jsem přesvědčená. Je toho důkazem i naše talentová show, kde se objevilo pár opravdu neuvěřitelných pěveckých zázraků.


S kterým vysněným zpěvákem byste si nejraději zazpívala duet?

Nemám tyhle touhy. Ráda bych jen podala ruku Madonně a řekla jí, že si jí nesmírně vážím.


Lidé vás mohou vidět jako porotkyni v soutěži Česko-Slovensko má talent, ale i ve spotu pro konto Bariéry. Co vám dělá větší radost?
Samozřejmě mě těší obojí. V obou případech se pomáhá lidem …v obou případech se s úctou a pokorou snažím být co nejplatnější.


Jak se vám zpívalo v karlovarském divadle?
Karlovy Vary mám nesmírně ráda. Celé dětství jsem tam jezdila do lázní, a tak se vždy, když se blížím k jejich hranicím, těším jako tenkrát. Diváci byli neuvěřitelně vstřícní a já už se zase těším, až se za nimi vrátím.