Dominantním tématem na první pohled originálních děl autorky jsou absurdní situace, podivná uskupení předmětů i figur a divnost života vůbec.

Tomu odpovídá i forma jejích děl. Maluje realisticky, ale s obrazem pracuje abstraktně. Propojuje lineární prvky a iluzivní malbu, sleduje zároveň více dějů či rámců, které se navzájem vymezují. Občas, jako mimochodem, tvoří realistické krajiny.

Klára Sedlo studuje pražskou Akademii výtvarných umění v ateliéru malby pod vedením Michaela Rittsteina. Jako hlavní zdroje své inspirace uvádí autorka symbolismus, ilustrace Cyrila Boudy, temné dřevěné místnosti starých chat a všechny absurdní i kýčovitě bizarní věci, které se ´vymykají normálu´.

Předměty na svých obrazech oživuje, zosobňuje a vyjadřuje jimi skryté emoce, chování nebo touhy. „Především mě fascinují všechny ty zbytečné, roztomilé věci, které si jako dospělí kupujeme, abychom zahnali pocit smutku,“ říká mladá malířka. Její zneklidňující obrazy jsou plné symbolů, tajemných příběhů, podivných vztahů a nutí se ptát, neredukují, rozvíjejí pozornost.

Unikátní výstava v sokolovském klášterním kostele potrvá do 5. června. Otevřeno je denně mimo pondělí od 10 do 18 hodin. Vstup na výstavu je zdarma.

Hry bez hranic v Kraslicích.
Mrazivé hornické Hry bez hranic vyhrál Velichov