Úspěšný taneční soubor Mirákl se v nadcházejícím týdnu představí svým sokolovským příznivcům. Na úterý 3. února si totiž tanečnice připravily benefiční vystoupení, kde zatančí nejúspěšnější choreografie uplynulého roku. Mnohé z nich budou mít diváci šanci vidět naposled. Do nové, jubilejní 20. sezony totiž Mirákl vstoupí s několika novinkami. Výtěžek benefice poputuje do dětského kojeneckého ústavu v Karlových Varech.

„Na benefici se představí kolem osmdesáti tanečníků z Miráklu s úspěšnými choreografiemi, mnoha z nich již v derniéře. Diváci tak budou moct naposledy zhlédnout choreografie, s nimiž jsme bodovali například na mistrovství republiky, nebo Rockové panenky, s nimiž se děvčata stala loňskými vicemistryněmi světa," prozradila vedoucí a choreografka Miráklu Andrea Burešová. Tanečnice z Miráklu totiž v loňském roce s fotografkou Janou Mensatorovou nafotily pro kojenecký ústav kalendář s karlovarskými hokejisty. Ti budou na benefici také přítomni a chystají mimo jiné i autogramiádu. „S Janou Mensatorovou se nám spolupracovalo velmi dobře. A protože snímky vznikaly v sokolovském divadle, přišlo nám vhodné benefici umístit právě sem," vysvětlila Burešová.

Kromě toho se mohou diváci těšit také na taneční improvizaci na živou hru na violoncello. „Improvizaci zvládnou opravdu jen zkušené tanečnice – předem nevědí, co se bude hrát, a reagují na skladbu, kterou si hudebník vybere. V minulosti už jsme to jednou zkoušeli a mělo to velký ohlas," přiblížila choreografka. Na benefici bude hostovat také další sokolovský taneční soubor Glamour.

V dopoledních hodinách bude v úterý Mirákl tančit také – tentokrát pro základní školy. „Program bude trochu rozdílný. Chtěli bychom vystoupení spojit s výchovně- vzdělávacím programem, kdy především spolužákům našich tanečníků představíme taneční disciplíny, kterým se věnujeme," říká Burešová. Mirákl už pod jejím vedením letos vstupuje do 20. sezony. „Už samozřejmě připravujeme několik novinek, vznikají nové choreografie. Co konkrétně to bude, zatím nebudeme prozrazovat. Samozřejmě ale pilně pokračujeme ve všestranné přípravě," naznačila. Benefice se koná v úterý 3. února od 17 hodin.