Město Březová nabídlo v rámci festivalu nejen řadu filmových promítání, ale také bohatý doprovodný program představující nejen práci a život Policie ČR. Třešničkou na dortu byl koncert Hudby Hradní stráže a Policie ČR, při kterém se předával šek Nadaci policistů a hasičů. Při Krimifestu se podařilo vybrat 17.788 korun.

„Od pondělí do čtvrtka jsme nabídly stovkám školáků a studentů různých škol z regionu přístup na výstavu o historii policejních sborů a dále také přednášky zaměřené na prevenci. Dle následných rozhovorů se zástupci jednotlivých zúčastněných škol se akce vyvedly a děti odsud odcházely spokojené“, hodnotí průběh akce vedoucí pořádajícího Kulturního domu a MFC Březová Michal Bedeč.

Slavnostním večerem celého festivalu byl středeční benefiční koncert Hudby Hradní stráže a Policie ČR, během kterého v kinosále spolu s oblíbeným hudebním tělesem vystoupili také dva sólisté, Tomáš Savka a Gabriela Urbánková. V rámci koncertu, který moderoval Petr Čimpera, předal starosta města řediteli Nadace policistů a hasičů symbolický šek s finančním darem. Benefici okomentoval
i Michal Bedeč.

„Koncert Hudby Hradní stráže a Policie ČR patřil v uplynulých ročnících Krimifestu vždy k jeho neodlučitelným stálicím, proto jsme rádi, že se nám na tuto tradici podařilo navázat. A navíc když jsme i samotným koncertem mohli pomoci potřebným, v tomto případě konkrétně Nadaci policistů a hasičů, která se stará nejen o pozůstalé po policistech a hasičích, kteří padli při výkonu služby. Celkem se na vstupném a na dobrovolných příspěvcích podařilo vybrat pěknou sumu 17.788 Kč, za což bych rád poděkoval všem přítomným návštěvníkům, kteří se tak na finančním daru podíleli. Symbolický šek si z rukou starosty Březové Miroslava Boudy převzal ředitel nadace Vladimír Šutera osobně.

Kromě výše zmíněných akcí se dále jako součásti festivalu uskutečnily výstava současných i historických policejních aut, přednášky pro veřejnost, již zmíněná výstava o historii policejních sborů a dále zábavná talk-show Četnické humoresky. Na tento pořad, ve kterém se představili herec Tomáš Töpfer a autor námětu seriálu Michal Dlouhý, navázalo promítání vybraného dílu seriálu Četnické humoresky s názvem „Svatba“.

Krimifest, který letos oslavil 17. let své existence na území České republiky, by se měl dle předběžných plánů organizátorů vrátit do Březové až za další dva roky, tedy v roce 2019. „Vzhledem k tomu o jak jedinečnou, ovšem i organizačně a finančně náročnou akci se jedná, zvažujeme dát festivalu roční pauzu a vrátit se s dalším bohatým ročníkem až za dva roky. Ovšem uvidíme, jak nakonec vše dopadne, konečné rozhodnutí zatím nepadlo,“ Informoval o případném dalším ročníku Bedeč, který zároveň ocenil práci všech, kdo se na náročné akci podíleli.

„Celé přípravy začaly již začátkem letošního roku, na poměry Březové se jednalo o obrovskou kulturní a společenskou akci. Chci poděkovat zaměstnancům Kulturního domu a MFC a také městské knihovny, kteří se na celém týdenním průběhu festivalu podíleli, dále děkuji za spolupráci a součinnost Policii ČR, krajskému řediteli Petru Macháčkovi za udělení záštity nad festivalem a v neposlední řadě také všem sponzorům a mediálním partnerům, bez kterých by se akce neobešla,“ dodal.