Přehlídku pořádá již tradičně Divadlo bez zákulisí Sokolov.

„Letošní ročník Sokolovské čurdy zahájí pohádka Pepo, tak už dost, kterou uvede Divadelní soubor M+M Hranice,“ zve za pořadatele Jarka Nikodémová.

Co se stane, když se na patentovém úřadě plném lží a přetvářky ocitne nechtěný záhadný vynález? To prozradí hra Zázračné křeslo v podání Divadla Žumpa Praha Nučice.

DS Tyjátr Horažďovice pak uvede komedii Velké lhaní. Diváci tak zhlédnou příběh o člověku, který jednoho dne potká bývalou ženu ´svého života´a vymyslí kolosální lež.

Analfabet, tak se jmenuje komedie o politické a společenské moci a omezeném chápání světa v podání Divadla Refektář Praha, které nebude na Sokolovské čurdě chybět. „Jako vloni uvidíme také pohybové divadlo Obrazy mezilidských vz(Tahů) Tanečního studia Bez hranic Velké Opatovice. Následovat bude hudební performance INFERNO aneb konec legrace na motivy Danteho Pekla ve společném nastudování Divadla Dostavník Přerov a Divadla Stodola Jiříkovice,“ pokračovala s tím, že legendární sluha Saturnin vstoupí do služeb Divadla Jakohost Plzeň za doprovodu živé muziky, swingové kapely The Dixie Hot Licks.

Vstupné na jedno představení je 70 korun. Pro seniory nad 65 let činí vstupné symbolických 20 korun, na pohádku dospělý doprovod 30 a děti 15 korun.

Srdce zóny.
Region postihne jaderná katastrofa

Program

Pátek 28.9.

15:00 – Pepo, tak už dost, Vratislav Mikan, 45 minut (bez přestávky) DS M+M Hranice. Pohádka pro děti od 3 let o tom, že bez práce nejsou koláče.
17:15 – Zázračné křeslo, Frigyes Karinthy, 55 minut
Divadlo ŽUMPA Praha Nučice. Co se stane, když se na patentovém úřadě plném lží a přetvářky ocitne nechtěný záhadný vynález? Jak moc se může během necelé hodiny změnit lidský život? Důvěrně známý boj člověka s úředním šimlem.
19:00 – Uvítání účastníků a zahájení přehlídky
19:15 – Velké lhaní, Luc Chaumar, 105 minut
Tyjátr Horažďovice. Situační komedie o tom, kdy člověk jednoho dne potká bývalou ženu „svého života“ a vymyslí si kolosální lež. Je téměř jisté, že riskuje a že se mu to jednoho dne mnohonásobně vrátí. Pro Etienna ten den právě nastal!
21:30 – 23:00 - rozborový seminář

Sobota 29.9.

10:00 – Analfabet, Branislav Nusič, 40 minut
Divadlo Refektář Praha. Jednoaktová komedie o politické a společenské moci a omezeném chápání světa, kde autoritářství potlačuje rozum. V této uvolněné, trochu frivolní a povrchní galerii charakterů najdeme možná i sami sebe!
11:45 – Obrazy mezilidských vz(Tahů), Eva Zdvořilová, 60 minut, Taneční studio Bez hranic, Velké Opatovice
Pohybové divadlo.
15:00 – INFERNO aneb konec legrace, Zdeněk Hilbert, 65 minut, Divadlo Dostavník Přerov. Hudební performance na motivy Danteho Pekla ve společném nastudování Divadla Dostavník Přerov a Divadla Stodola Jiříkovice. Cesta až na samotné dno duše, k nejtemnějším obavám
a k základním otázkám lidského života.
16:30 – 18:00 - rozborový seminář
19:00 – Saturnin, Zdeněk Jirotka, Martin Vačkář, Ondřej Havelka, 120 minut, Divadlo JakoHost Plzeň. Legendární sluha Saturnin vstupuje do služeb Divadla JakoHost a swingové kapely The Dixie Hot Licks. Oblíbený román Zdeňka Jirotky převedený na divadelní prkna za doprovodu živé muziky!

Neděle 30.9.

10:00 – LIBUSHE, Radek Šlangal, 135 minut
Divadelní spolek Nové divadlo Mělník. Autorský muzikál na motivy starých pověstí českých.
12:45 – 13:15 - rozborový seminář
13.30 – 14:00 - Závěr přehlídky – vyhlášení „čurdy“

Slavnostní otevření sokolovského stacionáře.
FOTO: Sokolovský stacionář Mateřídoušky otevře dveře klientům už v říjnu