Samotní účinkující a návštěvníci si užili v sobotu odpoledne plné tance a hudby, a to při jubilejním desátém ročníku. „Letošní ročník byl pro nás díky jubileu o to významnější. Je tomu deset let, co nás napadlo pozvat první harmonikáře, a já jsem za to ráda," říká pořadatelka Olga Homolková, která vždy pozve okolo patnácti hudebníků s akordeony.

V Karlovarském kraji jde o naprosto ojedinělé setkání, kde se harmonikáři mohou předvést i sólově. Také letos se přihlásili účinkující ze všech koutů České republiky. Další očekávanou návštěvou byla i třináctiletá Nikola Bukóciová z Lokte. Nevidomá dívka zahrála na setkání počtvrté. Její láska k hudbě a samotnému akordeonu je pro všechny zřejmá už na první poslech. Za svůj výkon si Nikolka odnesla velkou chválu publika, které jí během hraní zajistilo patřičný doprovod. Lidé zpívali a tleskali do rytmu. To mladou hudebnici srdečně povzbudilo.

„Jsem moc ráda, když mi lidé tleskají, je to hezký pocit, když zpívají. Letos jsem vystoupila v Březové počtvrté a byla jsem tu opět ráda. Harmonika je můj oblíbený hudební nástroj. Mimo to ale hraji i na jiné nástroje, například na klavír. Hudbou žiji, hudba mě baví," popsala Nikola své pocity. Spolu s ní vystoupila na pódiu i její starší sestra, která je také nevidomá a Nikolku podpořila zpěvem.

Mezi dalšími vystupujícími byly takové harmonikářské špičky jako Čupr Baby, Plzeňští heligonkáři i Vesnická čtyřka. „Na letošní, jubilejní ročník jsme pozvali pro zpestření například Pražáky, říkají si Čupr Baby, ale jsou to takoví ti klasičtí hráči z Hašlerky, hrající Staré zámecké schody a jiné populární věci ze staré doby," doplnil starosta Březové Miroslav Bouda. Podle něj patří setkání harmonikářů mezi nejoblíbenější akce obce.