Vítězná kapela tak bude mít šanci zažít večer v roli hudební hvězdy – tedy zahrát si před plným amfiteátrem, vidět zákulisí slavné kapely a pak mít i vlastní autogramiádu. Takový zážitek umožní Chinaski jedné mladé a neznámé skupině nebo umělci.
Hudebníci kolem zpěváka Michala Malátného se rozhodli, že na svém aktuálním turné k albu Rockfield nebudou mít jednu předkapelu, ale naopak nechají v každém městě zahrát místní hudebníky, které si sami vyberou.

Skupiny nejen ze Sokolovska, ale i Karlovarska a Chebska se mohou hlásit do 28. února. Ta, kterou Chinaski vyberou, si pak s nimi zahraje 5. června v Lokti pod hradem.

„Když jsme připravovali detaily turné, napadlo nás, že si tentokrát nevezmeme jen jednu předkapelu. Rádi bychom udělali soutěž mezi regionálními skupinami a umělci o zahrání si před námi jako host na našem turné. Hlásit se mohou celé kapely nebo klidně i kluk s kytarou nebo holka s harmonikou či dvanáctiletí kluci, co mlátěj do kytary," řekl kytarista a kapelník Chinaski František Táborský.

Hudebníkům, kteří si chtějí ve svém regionu s Chinaski zahrát, bude stačit poslat YouTube odkaz na video z koncertu nebo zkušebny s vlastním repertoárem na adresu: predkapela.chinaski@gmail.com. Záběry mohou být i amatérské. V mailu by měl být i název skupiny a stručné informace. „Chtěli bychom, aby si mladí umělci večer užili a vyzkoušeli si roli rockové hvězdy. Samozřejmě že je vezmeme i na autogramiádu," doplňuje Táborský. Podrobnosti zájemci najdou na oficiálních a facebookových stránkách Chinaski.