Samotné pořadatele překvapilo, kolik lidí se do průvodu hned se třemi koňskými spřeženími zapojilo. „V průvodu se objevilo na tři stovky lidí, přičemž drtivá většina z nich neváhala převléci se za maškaru," řekl za pořadatele Stanislav Fořt z Agentury On-Off.

Vše začalo v odpoledních hodinách na zahradě kulturního domu vepřovými hody, které připravil provozovatel restaurace v kulturním domě. Zahrála Dechová hudba Horalka a Kraslická cimbálovka. Už právě v zahradě kulturního domu za intenzivního sněžení maškary tancovaly a také hodovaly. Masopust přitom organizátoři spojili s kdysi oblíbenými šibřinkami, které ve městě v minulosti pořádali sokolové v tamní tělocvičně. „Muzikantský ples a šibřinky bývaly dva nejoblíbenější plesy," řekl Václav Vávra, divadelník ochotnického sboru Trosky z Kraslic. Ten se do průvodu vydal společně se svými kolegy. „Neváhali jsme se zapojit ani minutu. Alespoň jsme oprášili některé staré kostýmy. Šibřinky byly kdysi velmi oblíbené, a tak se třeba nyní podaří založit staronovou tradici," doplnil. Věří v to i kapelník Horalky, která návštěvníkům v sobotu zahrála. Členové oblíbené dechovky také neváhali a objevili se před publikem v maskách. „Oblékli jsme si navíc bílé rukavičky, čímž jsme našim ženám doma slíbili, že nebudeme pít kořalku," zavtipkoval kapelník. „Fandím nadšencům, kteří masopust připravili. Ať jich dál přibývá," vzkázal.

Masopust pod širým nebem skončil se setměním. Lidé tam ještě předtím stačili vytvořit rekordního lidského hada. Pak už se program přesunul do kulturního domu, kde zahrála skupina Bugr band a svou show nadchla revivalová formace AC/DC. Zatančily také dívky z místní skupiny Dance Date, které předvedly nové choreografie, a ovace sklidil i zpívající moderátor Tomáš Dvořák. Tvořily se i další zápisy do Kraslické knihy rekordů. Například se počítaly páry, které se v jeden moment naráz políbily.