Nabitou kulturní sezónu připravuje na tento rok statek Bernard v Královském Poříčí na Sokolovsku. Návštěvníci se mohou těšit na tradiční řemeslnické trhy, zábavné akce pro děti a koncerty pod širým nebem. Právě hudební vystoupení zasazená do komorního prostředí historického nádvoří jsou skvělým obohacením letních prázdnin. Letos za svými fanoušky zamíří dáma české folkové scény Lenka Filipová se svojí dcerou Lenny. Hudební lahůdkou bude také koncert legendární skupiny Spirituál kvintet.

Spirituál kvintet – první česká folková skupina založená již v roce 1960, zahraje na Bernardu v pátek 25. července. „Kapela tohoto formátu se přesně hodí do klidné atmosféry našeho statku. Věříme, že tímto výběrem uděláme mnoha lidem velkou radost," poznamenal jednatel statku Bernard Miroslav Makovička.
Tahákem bude také vystoupení rodinné dvojice sympatických zpěvaček Lenky Filipové a Lenny. Koncert usměvavých zpěvaček je naplánovaný na pátek 15. srpna.

Statek Bernard v Královském Poříčí se za poslední roky stal centrem řemesel, ale i zábavy, včetně té hudební. V létě zde vystoupí české stálice, jako je Lenka Filipová či Spirituál kvintet.

Ukazuje se, že hudební akce na statku si našly své fanoušky a jejich počet se neustále rozšiřuje. Zvláště pokud jde o folkové publikum. O tom jsme se přesvědčili minulý rok, kdy na Bernardu vystoupil František Nedvěd se svým synem Vojtou a kapelou Tie Break. Z reakcí obecenstva jsme usoudili, že tomuto žánru musíme zůstat věrní i v letošní sezóně.

V létě, konkrétně 15. srpna, vystoupí Lenka Filipová s Lenny. Co ke koncertu říci?
Obě jsou skvělé muzikantky a společně vytvářejí duo, které má energický náboj a oslovuje posluchače nejrůznějších věkových skupin. Dámu s kytarou není třeba dlouze představovat a její dceru Lenny zase dobře znají teenageři z hudebních hitparád. Je se na co těšit.

Na jaké akce se mohou lidé těšit po létě? Program je doslova nabitý…

Konec září bude patřit okázalé spanilé jízdě a motorkářům, jejichž nadupané stroje pokaždé zaplní celé nádvoří i parkoviště před statkem. V listopadu budou lidé na Bernardu naopak vyhlížet příjezd svatého Martina na bílém koni. Pokud přinese sněhovou nadílku a ta se udrží až do prosince, stane se vítanou ozdobou vánočních trhů, pro které jsou pravidelně vyhrazené dvě adventní neděle.