V závěru letních prázdnin se 30. srpna v zábavním parku Plohn pořádá velká párty u příležitosti startu do nového školního roku. Tato párty je největší svého druhu v Sasku. Pro mnohé budoucí prvňáčky, ale i starší žáky je to dobrý tip, jak strávit poslední víkend před školou. Mluvčí parku Anja Stein s potěšením připomíná, že v letošním roce vychází konec prázdnin v Sasku i České republice na stejný den.

„Takže nic nebrání tomu, aby české děti slavily s námi," zve děti i jejich rodiče mluvčí parku. Každým rokem na konci prázdnin míří do zábavního parku Plohn tisíce školáčků, aby zde společně s maminkami, tatínky, babičkami a dědečky oslavili tento den. Je významný zejména pro ty, co jdou do školy vůbec poprvé. Na prvňáčky čeká zábavný, bohatý program s líčením dětí a pestrou show. S příchodem šera se bude konat velkolepý průvod s lucernami a pochodněmi za doprovodu místního maskota Plohniho.

„Absolutním vrcholem akce je velkolepý ohňostroj a nová laserová show. Během této párty má park výjimečně otevřeno až do 23 hodin," dodala Stein. Plohn je zážitkový areál pro celé rodiny. Nachází se v saském regionu Vogtland nedaleko českých hranic. „To může být dobrá dětská show. Uvidím, jestli tam s rodinou zajedeme," říká otec předškoláka Patrika Petr Bock z Kraslic.