Pokud se bude chtít zhruba 50 majitelů dostat autem do své garáže na Jižním lomu, musejí kontaktovat městskou policii. Příjezd ke garážím je totiž nově zatarasen závorou. Město tak chce bojovat proti tamním černým skládkám.

Sokolov k tomuto opatření přistoupil poté, co sem lidé opakovaně naváželi odpad. Klíč od zámku na závoře si mohou ti, kteří tam ještě garáž mají, vyzvednout proti podpisu na služebně Městské policie Sokolov. Technické služby z této lokality odvezly vloni kolem šesti tun odpadu a zhruba 130 pneumatik. Za chvíli tam byly skládky zpět. Město chce všechny garáže vykoupit a zbourat. Za jednu nabízí 10 tisíc korun. Někteří prodali, jiní chtějí víc, další na výzvy nereagují, jiné zatěžuje exekuce. Z 200 garáží jich město vlastní 147.

Ilustrační foto.
Zájemcům o testy na covid přibylo další místo v sokolovském kině Alfa

Paradoxem je, že někteří z bývalých majitelů garáží tvrdí, že závoru chtěli už před lety, a nebylo jim vyhověno. Tak vykradenou, zničenou, či skládkou zahrnutou garáž prodali nebo vrátili městu. Pokud nyní závora vyřeší problém jako mávnutím kouzelným proutkem, bude to k zamyšlení. Jisté je, že mezitím se z lokality odvážel odpad, což stálo statisíce ročně.