Nechyběla ani řada zranění včetně vážného, naštěstí ale na silnici nikdo nepřišel o život. Nejvyšší škoda, kolem čtyř miliónů korun, vznikla ve čtvrtek o státním svátku při dvou dopravních nehodách na Chebsku, kde měly účast na dopravních nehodách nákladní vozidla s návěsy.

„Při jedenácti dopravních nehodách došlo ke zranění osob. O víkendu se stalo rovněž pět havárií motocyklistů a cyklistů, kteří nezvládli řízení. Jeden cyklista musel být dokonce letecky transportován do nemocnice v Praze,“ uvedla mluvčí krajské policie Kateřina Krejčí. V neděli došlo i ke střetu osobního vozidla s chodkyní, která v Chebu přecházela se svým psem přechod pro chodce.

„Nejčastějšími příčinami dopravních nehod bylo nedodržení bezpečnostní vzdálenosti, nedání přednosti v jízdě a střety s lesní zvěří. U tří řidičů měl na dopravní nehody vliv alkohol. Nejvyšší hodnotu 2,33 promile, nadýchal řidič v Bochově, který měl navíc uložen zákaz řízení motorových vozidel pro všechny skupiny. Dopravní nehody jsou nadále v šetření dopravních policistů,“ poznamenala Krejčí.

Ilustrační fotografie.
Zloděj vnucoval cizinci směnění peněz a přitom ho okradl o hodinky