Večerní nedělní zábava dvou lezců v Horním Slavkově se změnila v drama. Vyjet k záchranné akci museli hasiči. Dvojice podle záchranářů podcenila nejen vybavení, ale měla prý i nedostatek zkušeností s podobnými adrenalinovými kousky.

„Ze starého železničního mostu v Horním Slavkově se rozhodli v neděli večer slanit dva lezci. Dívka přitom neměla s lezením žádné zkušenost, chybělo jim i základní vybavení. Ve výšce 25 metrů se dívka na laně zamotala vlasy do lana a slaňovacího prostředku, její partner jí sám nedokázal pomoc," nastínil večerní drama mluvčí hasičů Martin Kasal. Přivolaní hasiči se rozhodli slanit k dívce, zajistit jí do záchranného prostředku a s pomocí kladkostroje ji povytáhnout a uvolnit zamotání do lana. Poté ji vytáhli nahoru na most.

„Protože si dívka stěžovala nejen na bolest krku, ale i necitlivost v končetinách po dlouhém zavěšení v lezeckém postroji, zavolali hasiči na místo záchrannou službu, která dívku zkontrolovala a následně převezla do nemocnice," dodal Kasal.

Adrenalinové sporty jsou oblíbenou zábavou nejen mladých lidí během letních měsíců. Často se ale stává, že sportovci neodhadnou své síly či dostatek a kvalitu vybavení. V případech, že se při těchto sportech dostanou do problémů, neměli by otálet se zavoláním o pomoc.

Lezci z hasičské stanice v Karlových Varech se v neděli opravdu nenudili. Před touto záchranou v Horním Slavkově si totiž vyzkoušeli záchranu dvou malých srnek. Ty spadly do betonové skruže u Boru, hasiči slezli dolů a obě srnky vytáhli ven. Podle přivolaných myslivců byla obě zvířata v pořádku a hasiči je tak vypustili zpět do přírody.