"K dopravní nehodě osobního automobilu na silnici č. 222 ve směru z Kyselky do Karlových Varů, poblíž obce Šemnice, došlo kolem půlnoci ze 4. na 5. července," přiblížil mluvčí HZS KVK Martin Kasal. "Hasiči vyprostili zraněného řidiče ze zdemolovaného automobilu za použití hydraulických nástrojů. Dále zajistili prostor pro přistání vrtulníku a po ošetření záchranáři pomohli s transportem zraněné osoby na místo přistání. Celkem u nehody zasahovaly tři jednotky hasičů."

"Osmapadesátiletý řidič osobního automobilu značky Mercedes-Benz, jedoucí ve směru na Muzikov, zřejmě nepřizpůsobil rychlost a vozidlo uvedl do smyku. Poté měl vyjet ze silnice a přední částí automobilu narazit do stromu. Následně měl automobil narazit ještě do dopravního značení a skončit v jízdním pruhu na pozemní komunikaci," doplnil k nehodě krajský policejní mluvčí Jakub Kopřiva. "Při dopravní nehodě došlo k těžkému zranění osmapadesátiletého řidiče, který byl letecky transportován do nemocnice v Plzni." Škoda byla předběžně odhadnuta na částku přibližně 700 tisíc korun.

Druhý zásah byl u hořícího auta. Nehoda, po které auto zcela zachvátily plameny, se stala v úterý ráno. "U požáru v rámci mezikrajské pomoci zasahovali také hasiči z Teplé. Zraněného řidiče převezla sanitka do nemocnice, oheň osobní auto prakticky zničil. Co se na místě stalo, zjišťuje policie," dodal mluvčí.