Lidé mají v živé paměti tragickou nehodu vlaků, která se stala na počátku srpna na Domažlicku a nyní se mohla stát podobná na Horažďovicku, Naštěstí se ale vlaky podařilo zastavit včas.

"V neděli 12. září ve 21.12 hodin rychlík projel návěstidlo v poloze stůj a vjel do vlakové cesty rychlíku v opačném směru. Zaměstnance Správy železnic ihned zareagoval a použil generální stop. Vlaky zastavily bezpečně 650 m od sebe. Událost je v šetření vyšetřovatele Správy železnic," uvedla za Správu železnic mluvčí Radka Pistoriusová.

U obce Milavče mezi Domažlicemi a Blížejovem se ve středu ráno srazily dva vlaky. Tři lidé nehodu nepřežili.
U Milavče na Domažlicku se srazily dva vlaky, o život přišli oba strojvedoucí

Na místě zasahovali hasiči, kteří museli evakuovat cestující. "Zasahovala jednotka z Horažďovic a jednotka drážních hasičů. Odhadem se evakuovalo asi 30 cestujících do výlukového autobusu. Ve 22.45 hodin jsme předali událost drážním hasičům," sdělil krajský mluvčí hasičů Petr Poncar.

Na místo střetu vlaků u Milavčí na Domažlicku nastoupila těžká technika. Jeřáb nejdříve odstranil zdevastovaný vagon rychlíku a snesl ho pod násep, pak dostal lokomotivu i celou soupravu osobního vlaku zpátky na koleje.
PŘEHLED: Kde se na jihozápadě Čech za posledních 10 let stala vlaková neštěstí