Dodávku měl totiž napěchovanou nelegálním kuřivem ve formě cigaret a tabáku. Policistům se auto podařilo zajistit na sokolovském parkovišti, kde bylo připraveno k odtahu.

„Řidič nákladního vozidla Fiat Ducato projížděl v pondělí 16. července odpoledne sokolovskou ulicí U Divadla. Na komunikaci najel pravým kolem na betonovou skruž, kterou posunul a poškodil. Z místa dopravní nehody odjel, aniž by splnil povinnost účastníka dopravní nehody,“ vysvětlila začátek celé akce mluvčí policistů Kateřina Böhmová.
Policisté pojali podezření, že je vozidlo využíváno k páchání trestné činnosti, a začali ho hledat. Následně zjistili, že je zaparkováno u jednoho z obchodních domů v Sokolově, a dokonce zřejmě kvůli poruše na vozidle po nehodě připraveno k odtahu.

Ještě dříve než odtahová služba cizího státu stihla vozidlo naložit a odvézt, policisté jej zajistili.

Po zjištění majitele vozidla, kterým je šestašedesátiletý cizinec, policisté vůz prohlédli. V nákladním prostoru dodávky bylo ve speciálně upravených bednách nalezeno celkem 20 pytlů s tabákem o celkové váze přes 400 kilogramů. Dále 18 krabic s cigaretami různých značek, což je 9 tisíc krabiček cigaret. Veškeré kuřivo bylo bez označení předepsanou tabákovou nálepkou. Celý nelegální náklad policisté zajistili.

„Únik na spotřební dani českému státu byl vyměřen na téměř 1,4 milionu korun. Sokolovští kriminalisté případ šetří jako zkrácení daně, poplatku a podobné povinné platby a porušení předpisů o nálepkách a jiných předmětech k označení zboží. Na případu se nadále pracuje,“ dodala mluvčí policistů.

U jezera Medard hořela tráva, zasahovaly čtyři jednotky.
U jezera Medard hořela tráva, zasahovaly čtyři jednotky