Hrůzně vypadající nehoda se obešla bez zranění jen díky duchapřítomnosti cestujících v autě. "Vůz zapadl na přejezdu u Vokova mezi stanicemi Tršnice a Nebanice. Dva lidé z auta vystoupili a zavolali na linku 112 o pomoc. Operační středisko vyslalo na místo hasiče a zároveň požádalo o zastavení provozu na trati. V tu chvíli do uvízlého auta narazil projíždějící rychlík," uvedl mluvčí hasičů Martin Kasal.

Vlak poté auto tlačil po kolejích asi 300 metrů. Hasiči zkontrolovali, že se ve voze již nikdo nenechazel. "Následně jsme evakuovali všech 23 nezraněných cestujících z vlaku do evakuačního autobusu, který pak pasažéry převezl na nádraží v Chebu," pokračoval mluvčí.

Vlakovou soupravu bylo kvůli odstranění vraku nutné přesunout na nádraží do Nebanic. "Pro obnovení provozu je nutná důkladná kontrola železniční tratě," dodal Kasal.

Během noci pak drážní hasiči zasahovali u další železniční dopravní nehody. Na nádraží v Kynšperku došlo ke stržení trakčního vedení.

Za posledních sedm dní se jedná o pátou událost na železnici. Před týdnem se srazil vlak s osobním autem u Ostrova, poté hasiči zasahovali u evakuace vlaku po stržení troleje, u Karlových Varů došlo ke střetu vlaku s jednou osobou a poslední dvě události se staly v noci ze čtvrtka na pátek u Chebu a v Kynšperku.

Samuel Kirui Butaki je jedenáctiletý chlapec z Chebu, který vzpomíná na to, jak vypadal v jeho očích rok 2021. Podívejte, jak prožíval dobu, kdy vládl koronavirus.
Jedenáctiletý Samík z Chebu vzpomíná na rok 2021, přeje si, aby už nebyla korona