Po mravenčí práci a složitém dokazování sdělili policisté obvinění 45 letému muži ze Sokolova. Ten nejenže poškodil dvě cizí vozidla, ale svým riskantním počínáním ohrozil životy lidí. Svým jednáním způsobil obviněný muž celkovou škodu předběžně odhadnutou na částku přesahující 150 000 korun. V případě prokázání viny mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody. 

Podle policistů muž v srpnu loňského roku v podvečer řídil osobní vozidlo značky Škoda po rychlostí komunikaci R6, kdy v úseku silnice mezi obcí Březová a Nové Sedlo ve směru na Karlovy Vary nejdříve předjel osobní vozidlo značky Ford. Po předjetí začal před vozidlem Ford prudce brzdit a tím vytvořil nebezpečnou kolizní situaci. Řidiči vozidla Ford se podařilo vyhnout a zabránit střetu vozidel prudkým a intenzivním bržděním. Obviněný muž poté zastavil na okraji silnice, když řidič vozidla Ford po krátkém zastavení kolem něj projel, obviněný se opět rozjel a zezadu do vozidla Ford přední částí svého vozidla narazil.

To však nebylo vše. Jako přes kopírák si obviněný řidič počínal i v dalším případě, kdy pokračoval dál v jízdě na Karlovy Vary a po cestě opět bezohledně předjel tentokrát osobní vozidlo značky Volkswagen. "Po předjetí prudce zabrzdil, čímž opět vytvořil nebezpečnou kolizní situaci. Řidiči vozidla Volkswagen se podařilo vyhnout střetu také prudkým a intenzivním bržděním. Obviněný řidič zastavil opět u okraje a poté co řidič vozidla Volkswagen projel kolem něj, tak se rozjel a zezadu do vozidla Volkswagen přední částí svého vozidla narazil. Poté bez zastavení pokračoval v jízdě směr na Karlovy Vary," upřesnila mluvčí plicistů Kateřina Krejčí. Jak mluvčí dodala, sokolovští kriminalisté sdělili muži obvinění ze spáchání přečinů ublížení na zdraví ve stádiu pokusu a poškození cizí věci.