„Před několika lety tam byla také silnice namrzlá, i když rtuť teploměru ukazovala sedm stupňů Celsia. Je to ale v podstatě lesní úsek v blízkosti řeky. Tehdy řidič také podcenil povětrnostní podmínky, dostal na zmrzlé silnici smyk a naboural do nás," líčí jeden z obyvatel Kraslic.

Obdobný scénář se opakoval i v úterý. Šestatřicetiletá řidička při průjezdu zatáčkou nepřizpůsobila podle mluvčí sokolovské policie Kateřiny Krejčí rychlost jízdy namrzlé vozovce a dostala smyk, který se jí nepodařilo vyrovnat. „Následně přejela do protisměru, kde se bočně střetla s protijedoucím nákladním autem Iveco," uvedla Krejčí.
Posádka Škody Felicie zůstala v autě zaklíněná a museli ji vyprostit hasiči. Na místo byly přivolány hned dva vrtulníky. „Měli jsme hlášení, že posádka auta je v bezvědomí. Jedna žena byla s úrazem hlavy a podezřením na krvácení do mozku letecky transportována do ústecké nemocnice. Další muž byl letecky transportován do pražského Motola s úrazem páteře. Poslední z posádky, další žena, byla záchranáři převezena do sokolovské nemocnice s poraněním zad," řekla včera Deníku mluvčí krajské záchranné služby Petra Bakurová.

Policie se dopravní nehodou, při níž vznikla škoda 45 tisíc korun, stále zabývá. Obyvatelé Kraslic volají po tom, aby úsek byl označen jako nebezpečný s výskytem námrazy.