Po letní přestávce zpestřené turnajem ve Vimperku vstoupili do další sezony západočeské ligy házenkáři Sokolova. Tak jak v uplynulém ročníku sokolovští hráči skončili, tak v novém začali – vysokou porážkou.


SOKOLOV - TŘEMOŠNÁ 18:38


Domácí nastoupili k utkání v téměř kompletním složení, které tvoří mladíci kolem ostřílených Levčenka a Hynka. Zkušenější hosté přijeli k utkání pouze s jedním mužem na lavičce, což mělo být pro sokolovský tým výhodou. Ten však převahy rozložení sil nevyužil a vysoko prohrál.
Do utkání lépe vstoupila Třemošná, když se jí podařilo dvakrát skórovat. Domácí vzápětí srovnali, ale následně přišel první gólový trhák hostů, kteří utekli na 2:6. Sokolovu se vůbec nedařila střelba a v 19. minutě prohrával již 4:12. Do konce poločasu se domácím podařilo sice přidat několik branek, ale protože obrana byla i nadále průchozí, skončila první půle vysokým rozdílem 9:18.

Do druhé třicetiminutovky šli sokolovští hráči s cílem pokusit se ještě o zdramatizování zápasu, k čemuž mělo napomoct vytažení obránce na nejlepšího hráče soupeře Bernarda. Toho se sice nějaký čas dařilo gólově utnout, ale na brankovišti domácích tak zbývalo více místa pro ostatní hráče Třemošné, kteří přidávali jeden gól za druhým. Ve 40. minutě byl stav 10:28, a bylo po nadějích. Konec zápasu se již jen dohrával, domácí hráči se konečně několikrát dokázali brankově prosadit, ale ani to nestačilo na vylepšení konečného skóre. Utkání tak skončilo debaklem Sokolova.

Sokolov v zápase podal velmi špatný výkon, kdy mu nevycházelo vůbec nic. K tomu se přidala několikrát i smůla, kdy střely Sokolovských končily na tyčích, odražené a ztracené míče zase v rukou hráčů Třemošné. To však není žádnou omluvou pro malou bojovnost a nasazení domácích hráčů. Sokolov vůbec nevyužil výhody početnější lavičky a ani mladí hráči rychlostně nepředčili svého protivníka. Třemošná si výhru zasloužila, tak snadné vítězství však Sokolov soupeři daroval.

Sestava a góly Sokolova: Holý, Havel – Levčenko 8, Hynek 2/1, Polesný 2, Němec 1, Neuwirth 2, Bouda 2, Ladka 1, Bažant, Hejl, Baránek.
Nejvíce gólů za Třemošnou: Bernard 12, Hofírek 7, Bělík a Vacek po 6. Rozhodčí: Osvald, Špaček. Sedmičky: 2/1 – 0/0. Vyloučení: 0:2.
V dalším kole zajíždí Sokolov na Košutku, kde se utká s tamním béčkem. Sokolovští hráči budou muset ve svých výkonech přidat, aby v soutěži hráli důstojnější roli. (tb)