Důvod byl zcela jasný. Krušnohorský klub sportovních spřežení tam pořádal mistrovství České republiky na kárách. V sázce tak byly republikové tituly.

„Víkendové závody byly zároveň i nominačním závodem na mistrovství světa IFSS ve švédském Nybru,“ narážel Petr Gurega za pořadatelský Krušnohorský sportovní klub psích spřežení na velký zájem mašérů.

Mistrovství se tradičně neslo v duchu Abertamského sprintu, kdy start byl tradičně v areálu Technických služeb Abertamy a naopak cíl pak na Větrově louce. „Přichystána byla trať o délce pěti kilometrů a mašéři ji zdolávali v několika kategoriích jednokolově jak v sobotu, tak v neděli. Jednotlivé časy se poté sčítaly a určily tak mistry republiky,“ prozradil Gurega.

Během víkendových závodů zhlédlo mistrovské bitvy několik stovek diváků. „Vyšlo nám po oba dva dny počasí, i když nebylo ideální pro pejsky, ale závody tak zhlédla hojná návštěva,“ radoval se Gurega z vysoké návštěvnosti.

„Chtěli bychom poděkovat Petru Zachardovi, který nám propůjčil své louky, na nichž závod proběhl, dále pak za vstřícnost městu Abertamy v čele se starostkou Janou Rojovskou a také bychom nechtěli opomenout náš organizační tábor, bez kterého by to nešlo, všem patří velký dík,“ dodal závěrem Petr Gurega.

Ilustrační foto.
Ústí domácí premiéra zhořkla, Vary vyhrály