V sobotu ve sportovní hale přivítají celek Rokycan (18 hodin), v neděli potom Beroun (10 hodin). Před duely na domácí palubovce jsme také vyzpovídali trenéra Lukáše Šnobla.

Pane trenére, loni jste skončili s řádně omlazeným týmem na posledním místě své skupiny II. ligy, letos ji ale hrajete znovu. Můžete přiblížit čtenářům cestu zpět?
Druhou ligu jsme získali (koupili) od Vyšehradu Praha, který vyhrál pražský přebor a neměl zájem ve druhé lize působit a nabídl nám to. Vzhledem k našemu rozvoji mládežnické základny, k závazkům vůči městu Sokolov a po rozmluvě s hráči jsme se rozhodli, že druhou ligu hrát chceme a uděláme vše pro to, aby se v Sokolově tato soutěž hrála.

Jak vypadá kádr pro letošní sezonu, bude mužstvo letos silnější než loni?
Kádr je oproti loňsku silnější, to dokazují i předsezonní přípravná utkání a první dvě kola 2. ligy, která jsme ovšem smolně prohráli až po prodloužení. Získali jsme na roční hostování Jana Rosenbauma z BK Baník Most a dále hráčsky spolupracujeme s družstvem BK Levharti Chomutov (1. liga). Po delší studijní odmlce se vrátil do kádru Antonín Černý, který bude jistě také velkou posilou. Jinak jádro týmu zůstalo stejné, pouze Jan Stariat st. ukončil svou aktivní basketbalovou kariéru.

S jakými cíli vstupujete do sezony?
Letošním cílem bude jednoznačně hrát efektivní a líbivý basketbal, který bude příkladem pro naše mladé talenty, a samozřejmě záchrana v soutěži…

Můžete přiblížit přípravu družstva a jak jste s ní spokojen?
Příprava proběhla velmi efektivně, hráči k ní přistoupili velmi zodpovědně a na začátku sezony je to také na výkonnosti vidět. V průběhu sezony nás již tradičně trápí pracovní vytíženost a studia na VŠ hráčů, a tím pádem nekompletní účast na trénincích v pracovních dnech.

Kdo tvoří realizační tým?
Tým nadále vedu jako trenér a zároveň plním funkci vedoucího družstva a manažera klubu.

Soupiska:

4Sochovský Ivo 2
5 Pták Radovan 2
6 Randa Tomáš 4
7 Ježek Radek 5
8 Stariat Jan 5
8 Rosenbaum Jan 3
9 Stariat Jan 3
10 Polák Jaroslav 1
11 Svátek Martin 3
12 Škývara Ivan 3
13 Tvrz Jakub 3
14 Havlík Pavel 3
15 Vážan Milan 5
16 Černý Antonín 4
17 Gróf Jiří 1
18 Smrčka Jaroslav 3
Pozn. Soupiska obsahuje číslo dresu, příjmení a jméno hráče, post, na kterém hraje.