Prakticky všechny kategorie Basketbalového klubu Sokolov (vyjma družstva žen) mají za sebou úspěšnou předsezónní přípravu, která byla rozdělena do tří týdenních bloků.

V druhém týdnu měsíce srpna jako první zahájilo přípravu družstvo nejmladších minižáků (kategorie do 11 let), poté se připojili starší žáci (kategorie do 15 let), následně také družstvo kadetů (kategorie do 17 let) a juniorů (kategorie do 19 let).

V posledním bloku a zároveň v posledním týdnu letních prázdnin se do přípravy zapojil i tým mužů.

První dva bloky proběhly v Toužimi, kde měli sokolovští mladíci připraveny skvělé podmínky pro soustředění. Poslední blok mužů pak již proběhl v domácích podmínkách v Sokolově.

Všechna náročná soustředění proběhla dle veliké libosti trenéra Lukáše Šnobla, který s přípravou a přístupem svých mladých svěřenců byl maximálně spokojen.

Jedinou kaňkou byly některé neúčasti (především těch nejmladších kategorií) kvůli nemocem, zraněním, dovoleným, které jim nedovolily se soustředění zúčastnit. Tito absentéři tak vše do prvních utkání budou muset dohnat.

Všechny kategorie absolvovaly náročný týden plný velkých basketbalových, posilovacích a atletických dávek. S těmi se přítomní poprali na výbornou, a vše je tak velice dobrým základním kamenem pro úspěšné absolvování náročné sezóny.

V loňské sezóně se družstva BK Sokolov umísťovala na předních příčkách ve svých kategoriích, proto bylo třeba se připravit ještě lépe a posunout své basketbalové dovednosti dále, aby soupeřovy snahy porazit BK Sokolov byly ještě obtížnější než loni.

V rámci přípravy také sehráli hráči BK Sokolov několik přípravných utkání, ve kterých se trenérovi Lukáši Šnoblovi ukázaly některé nedostatky, na kterých je třeba ještě do začátků soutěží zapracovat.

Sezóna pro většinu kategorií začíná v polovině září, takže je třeba dále ladit formu v trénincích a dalších přípravných utkáních a turnajích. První oficiální mistrovské utkání pak sehrají muži BK Sokolov, když se již 19. září 2015 utkají na palubovce městského rivala BŠM Sokolov.

A co budou hráči a hráčky BK Sokolov hrát v nové sezóně? Kategorie U 11 se představí v mistrovských turnajích v krajském přeboru, kategorie do 15 let bude nastupovat v nadregionální soutěži (Karlovarský, Plzeňský, Ústecký kraj a Hlavní město Praha), kategorie do 17 let pak bude hrát oblastní přebor (Karlovarský + Plzeňský kraj), kategorie do 19 let bude obhajovat již čtvrtou sezónu bez porážky taktéž v oblastním přeboru (Karlovarský + Plzeňský + Jihočeský + Středočeský kraj), muži budou útočit na první místo v krajském přeboru, zaručující právo účasti v kvalifikaci o druhou ligu, a konečně ženy budou hrát soutěž oblastního přeboru (Karlovarský + Plzeňský kraj) a určitě mají také pouze ty nejvyšší ambice.

BK Sokolov samozřejmě chystá jako každoročně nábor nových basketbalových nadějí (ročník narození 2005 2009, odpovídající 1.- 5. třídě ZŠ). Při zájmu navštivte webové stránky www.bksokolov.cz nebo volejte šéftrenérovi mládeže Lukáši Šnoblovi 777 224 081. (bks)