BSK Tatran Kraslice - BK Sokolov 57:54 (13:15, 30:25, 40:39). V pátek večer sokolovský tým opět očekával tvrdou hru, ztíženou stísněným prostorem kraslické tělocvičny, kde má velký problém prosadit se ve hře pět na pět.

Scénář zápasu se odehrával přesně podle obav sokolovských žen. Ve hře pět na pět se nedokázaly prosadit a rychlé protiútoky, kterými většinou tuto situaci vyřeší, se ve většině případů nepodařilo zahrát, takže tým Sokolovských stejně neustále útočil do pěti kraslických obránkyň. Když konečně tým Kraslických přečíslil, protiútok se bohužel nepodařilo úspěšně zakončit.

I přesto, že se sokolovským ženám po celý zápas střelecky nedařilo, utkání bylo bodově celkem vyrovnané. V poslední čtvrtině se Sokolovu podařilo konečně získat alespoň šestibodový náskok.

V tento moment ženy Sokolova věřily, že náskok udrží a zápas vyhrají. Ale po několika chybách, ztrátách a neproměněných šancích se kraslický tým chopil šance a nakonec o tři nešťastné body pro hráčky BK Sokolov vyhrál.

V samotné koncovce utkání chybělo hostujícím ženám více klidu, ale i odvahy a zodpovědnosti vzít tíhu okamžiku na sebe. O to víc prohra mrzí.

Sestava a body BK: Martina Káďová 21, Libuše Doležalová 11, Michaela Heidlerová 10, Lenka Žáková 5, Veronika Šnoblová 4, Denisa Kalitová 2, Marta Lopatová 1, Lenka Černá, Lenka Seberová. Kraslice: Vopičková 23, Svobodová 14, Mačasová 10, Břízová 4, Vetenglová 3, Marešová 2, Polanová 2.

BK Sokolov - TJ Slavoj Tachov 47:50 (9:15, 25:27, 42:39). Po páteční těsné prohře si ženy BK Sokolov chtěly zvednout sebevědomí a do utkání šly s jasným cílem zvítězit. Obraz hry se ovšem velice podobal pátečnímu duelu, když obrany převládaly nad útoky.

V samotném utkání bylo vidět hodně osobních soubojů, nepřesných střel a zbytečných ztrát, což určitě nelahodilo očím přítomných diváků.

Domácím ženám se opět nedařilo střílet body z rychlého protiútoku a v postupném útoku chyběl pohyb bez míče i možná více odvahy hrát jedna na jednu.

Celý zápas se tak vedení neustále přelévalo na obě strany a vše se rozhodovalo až v samotném závěru. V tom už bohužel chyběly sokolovským ženám fyzické síly a mezi prsty jim utekl i sobotní duel. Druhá prohra o pouhé tři body za necelých 24 hodin tak velice nahlodává sebevědomí. „Ovšem je třeba se z těchto proher spíše poučit a mít ze samotné košíkové radost. Nyní mají ženy herní pauzu (vlivem předehrání utkání s Kraslicemi a odhlášení týmu Kožlan ze soutěže) až do začátku prosince. Je tedy čas potrénovat a nabrat nejen novou chuť, ale i fyzické síly do další fáze sezóny," poznamenal kouč Lukáš Šnobl.

Sestava a body BK: Martina Káďová 15, Michaela Heidlerová 6, Lenka Žáková 6, Veronika Šnoblová 6, Libuše Doležalová 5, Denisa Kalitová 4, Lenka Černá 3, Marta Lopatová 2, Lenka Seberová.