HERO závod
Objemy: 1,9 km plavání, 70 km MTB cyklistika, 21 km běh.
Rozprava a depo: 6.00 – 6.45; start: 7.00; vyhlášení: neděle, 18. července.

„Za svou pětiletou existenci si náš závod vydobyl své místo mezi prestižními českými triatlony, to dokazuje i účast jak českých, tak zahraničních závodníků z Německa, Anglie nebo Itálie,“ pochvaloval si velký zájem triatlonistů ředitel Šindel Cupu Jakub Merle.

Letos však přichystali pořadatelé nejen pro závodníky jednu novinku, když se Šindel Cup premiérově odehraje jako dvoudenní. „Po oba dny se mohou těšit nejen triatlonisté na špičkový sport, ale také hudbu a zábavný program,“ prozrazuje Merle náplň triatlonového víkendu, který se odehraje v kempu Tajch a jeho okolí.

8. ročník Mattoni 1/2Maraton Karlovy Vary 2021.
PODÍVEJTE SE: Takový byl 8. ročník Mattoni 1/2Maraton Karlovy Vary 2021

Vše odstartuje v sobotu 17. července již v 7 hodin, kdy bude na pořadu závod v dlouhém triatlonu, v němž závodníky čekají objemy 1,9 km plavání, 70 km horské cyklistiky a 21 km terénního běhu.

ORIGINAL závod
Objemy: 1,2 km plavání, 28 km MTB cyklistika, 8 km běh.
Registrace: 9.00 – 11.00; depo: 9.00 – 11.30; rozprava: 11.15; start: 12.00; vyhlášení: 17.00.

,,Závod pod názvem Hero je již vyprodaný a účastní se ho omezený počet závodníku, třicítka triatlonistů bude prakticky závodit celý den. Jde o pilotní projekt tohoto typu a do dalších let bychom rádi tomuto ojedinělému závodu věnovali samostatný termín,“ podotkl Merle k netradičnímu závodu, který pátý ročník Šindel Cupu odstartuje.

Následovat pak bude druhý sobotní závod pod názvem Original, jeho start je naplánován na pravé poledne a je zařazen do seriálu Tri Cup Adventure, který nahrazuje Český pohár v terénním triatlonu XTERRA.

„Na tento závod už máme registrovanou českou špičku. Na startu nebude chybět například Karel Dušek, který drží nejlepší český mužský výkon z mistrovství světa v xteřře, dále pak Jindřiška Zemanová, Jan Kubíček či Adam Holomocký,“ nechal nakouknout do nabité startovní listiny ředitel Šindel Cupu.

Běžecký předkrm Mattoni 1/2Mratonu tradičně obstaral DM Rodinný běh, kterého se zúčastnilo 724 běžců.
PODÍVEJTE SE: DM Rodinný běh si podmanil lázeňské město

Příznivci terénního triatlonu si tak přijdou na své, Original závod patří k nejtěžším v České republice a pro jeho pestrost tratí a profil tratí si jej oblíbila česká triatlonová elita v xteřře.

HOBBY závod
Objemy: 0,2 km plavání, 16 km MTB cyklistika, 1,5 km běh.
Registrace a depo: 8.00 – 10.00; rozprava: 10.30; start: 12.30; vyhlášení: 14.30.

V tomto závodě pak čekají triatlonisty objemy 1,2 km plavání, 28 km horské cyklistiky a 8 km terénního běhu.

„Sobotní odpoledne pak završí příjemná hudební akce pro širokou veřejnost, vyhlášení závodu Original a malé soutěže nejen pro sportovce,“ připomněl Merle, že zkrátka nepřijdou ani diváci, kteří se mohou zapojit do triatlonového dění.

V neděli 18. července pak bude Šindel Cup pokračovat dalšími dvěma závody. Jako první přijdou na pořad triatlonové naděje, pro které je nachystán od 11 hodin dětský duatlon. „Pro děti jsme připravili rovinatý duatlon v okolí hráze rybníka Tajch, děti budou závodit na tratích 1,5 km běhu, 3 km cyklistiky a 1,5 km běhu,“ zdůraznil Merle, že ani na nejmenší pořadatelé nezapomněli.

Po dětském duatlonu se o slovo přihlásí hobby závodníci, kteří budou zdolávat trasy o objemech 0,2 km plavání, 16 km cyklistiky a 1,5 km běhu. „Na této trati si bude moci opravdu každý prověřit své schopnosti,“ láká zájemce o start v hobby závodu Merle.

Triatlet uspořádal první ročník Memoriálu Davida Novotného.
PODÍVEJTE SE: Triatlet uspořádal první ročník Memoriálu Davida Novotného

Navíc v průběhu triatlonového víkendu bude v zázemí Šindel Cupu připravena prodejní zóna a nebude chybět tradiční catering od Michala Svobody z Kraslic.

DĚTSKÝ duatlon 
Objemy: 1,5 km běh, 3 km MTB cyklistika, 1,5 km běh. 
Registrace a depo: 8.00 – 10.00; rozprava: 10.30; start: 12.30; vyhlášení: 14.30.

„Díky obci Šindelová bude zajištěno nově zrekonstruované sociální zázemí se sprchami a pěkné dětské hřiště. Tuto akci, již tradičně, bude moderovat David Cihlář a o hudební doprovod se postará Daniel Jaša ze Saxofon Servis Kraslice,“ podotkl šéf Šindel Cupu.

„Budeme velice rádi, když se nám podaří připravit úžasnou rodinnou akci nejen pro závodníky, ale i pro širokou veřejnost. Pevně věříme, že si u nás každý najde svůj kousek pohody. Jako bonus je možnost přespání v kempu Tajch zadarmo, tedy nic nebrání tomu, se u nás zdržet,“ dodává závěrem Jakub Merle.

Více informací naleznou zájemci na webových stránkách závodu https://www.sindelcup.com/.