Reprezentanti Samurai Fight Clubu Chodov vyrazili na Slovak Open v Bánské Bystrici. „Turnaj je největší na Slovensku, závodilo zde více než 800 závodníků z 10 zemí. Boje byly rozloženy do dvou dnů. První den nastoupily děti a junioři v polokontaktních disciplínách," přiblížil chodovský trenér Václav Kolář.

Zde měl klub zastoupení v juniorkách do 70 kg, kde nastoupila Tereza Cvingerová. Nejprve se mladá bojovnice představila v kategorii kickbox lightcontact. Tam si proklestila cestu nabitým polem protivnic až do finále. Tady narazila na starou známou z Maďarska, kterou porazila na podzim v semifinále Czech open. „Tentokrát byla zkušená Maďarka na Terezu výborně takticky připravená a vyhrála na body 2:1," popsal kouč Samurai Fight Clubu Chodov. Cvingerová tak brala „pouze" stříbro.

Chuť si však chodovská zástupkyně spravila v kategorii kickbox kicklight. Tady se prakticky opakoval scénář. O mistrovský titul se utkaly stejné soupeřky. Ale s opačným výsledkem. „Nic jsme nepodcenili a nastoupili s jasnou taktikou, Tereza Maďarku porazila a získala zlato," radoval se Kolář.

Druhý den byly na pořadu plnokontaktní disciplíny. I tady měl chodovský klub své želízko v ohni, reprezentanta Pavla Pilného. „Ve váze do 75 kg v kategorii K1 se probojoval do semifinále, kde narazil na maďarského borce, který posílal všechny své dosavadní soupeře na zem," poukázal chodovský trenér.

Těžký zápas ale Pilný dotáhl až do posledního 3. kola, kde prohrál. „Maďar suverénně vyhrál celý turnaj, Pavel bral bronz," podotkl Václav Kolář.

První letošní výjezd do zahraničí tak přinesl samurajům tři cenné kovy, další zápasy čekají Chodováky již ke konci února na turnaji v Kadani v polokontaktních disciplínách. Tam se představí hlavně děti a junioři. „Dospělí vyráží na první kolo ligy K1 a thaiboxu na konci března," doplnil ještě na závěr kouč.