„Jedná se o terénní triatlon, který je dostupný opravdu široké veřejnosti a měřit své síly v něm mohou všechny věkové kategorie bez ohledu na výkonnost. Letos připadl start závodu na 4. srpna,“ vysvětlil na úvod za organizátory Jan Drahoš.
Tradičně čeká ´xterráky´ pořádná porce objemů, když budou muset zdolat 500 metrů plavání, 23 kilometrů jízdy na horském kole a tři kilometry běhu. „Start závodu je umístěn na koupališti Rolava a závod odstartuje v 10.00 hodin. Prezence závodu pak bude probíhat v prostoru startu od 8.00 do 9.30 hodin,“ zdůraznil Drahoš důležité informace k závodu.

Po absolvování plavání se vydají závodníci na kole po polích a lesních cestách směrem do druhého depa, které bude nově na parkovišti před dalovickou radnicí. Závěrečná část závodu nasměruje běžce na tříkilometrovou trať, která povede po polních a parkových cestách kolem Dalovic.

Bojíte se, že byste celý závod nezvládli? Nemusíte. Organizátoři i letos nezapomněli na oblíbené tříčlenné štafety. „Po loňské premiéře štafetového závodu jsme pro letošní rok u tohoto modelu zůstali a opět zařazujeme štafetový závod do programu. Štafety pak odstartují ve stejném čase jako hlavní závod,“ připomněl Drahoš.

Zájemci o účast na 27. ročníku se mohou nově registrovat na webových stránkách www.kiwimuz.cz. „Možnost registrace jak do hlavního závodu, tak i do štafet je možná nově přes naše stránky. Startovné činí 200,- Kč, pro štafety pak 600,- Kč.

Samozřejmě zaregistrovat se k závodu mohou závodníci jako obvykle i v den závodu před startem,“ upozornil Drahoš.
Organizátoři pak přichystali pro letošní ročník jednu velkou novinku. „Letos budeme vyhlašovat vítěze dle věkových kategorií, to jest muži a ženy Elita, junioři a juniorky hobby 15-18 let, muži hobby 19-39 let, 40-49 let, 50 a starší, dále pak ženy hobby 19-39 a ženy 40 a starší,“ nechal nakouknout do kategorií, které jsou pro závod vypsány, Drahoš.

Podmínkou účasti je cyklistická helma a horské kolo v dobrém technickém stavu a všichni závodníci se účastní na svou vlastní zodpovědnost. Akce se koná za každého počasí.

„Chtěli bychom pozvat širokou veřejnost, aby přišla poměřit své síly třebas i ve štafetovém závodě, který nabírá na oblíbenosti. Zájemci si mohou zarezervovat při registraci i triko závodu,“ dodal na závěr Drahoš.

Ilustrační foto
Ostrov si odbude premiéru v přípravě, dorazí tým Žatce