O víkendu totiž rozehrají Karlovaráci druhé kolo play down s Otrokovicemi. A opět se bude hrát na čtyři vítězná utkání. Vítěz série udrží superligovou příslušnost, naopak poražený tým zamíří do baráže o udržení soutěže, ve které se střetne s vítězem 1. ligy. Otrokovice prožily podobně hořký konec série jako hurricáni. Proti Pardubicím přitom začaly skvěle, první hrací víkend dokázaly dvakrát loupit na palubovce soupeře, díky čemuž se ujaly v sérii vedení.

Pak ale přišla na řadu série tří porážek a rázem byly na koni Pardubice. Pod hrozbou konce série nastoupili svěřenci Karla Ševčíka k šestému utkání, které měli dlouho pod kontrolou a byť Pardubice v závěru mocně dotahovaly, tak to příští soupeř Karlových Varů zvládl a vynutil si rozhodující sedmý duel. V tom Otrokovice stejně jako karlovarský výběr zradila střelba, jeden gól byl na úspěch málo. Pardubice zvítězily 4:1, v sérii 4:3 na zápasy a prodloužily Otrokovicím sezonu.

FB Hurrican Karlovy Vary – FBC 4CLEAN Česká Lípa 5:3 (3:1, 1:1, 1:1).
Snajpr Lebeda odstřelil hattrickem českolipský mečbol, rozhodne se na severu

Karlovarská série byla jako přes kopírák s tou otrokovickou. Parádní nástup a vedení 2:0, poté ztráta tří zápasů v řadě. Poté se Hurricani dokázali rozjetému soupeři vzepřít a vynutit si sedmý zápas. V něm chybělo hurricánům střelecké štěstí a po porážce 4:1, si prodloužili sezonu. Výběr trenéra Marka Mandlera v sedmi zápasech nastřílel dvaatřicet branek, hned tři hráči, jmenovitě Michal Klápa, Jan Zavadil a Jiří Lebeda, zaznamenali hattrick.

O čem naopak realizační tým Varů, bude muset před druhým kolem play down přemýšlet jsou přesilové hry, v úvodu série sice tato disciplína karlovarskému výběru celkem vycházela, v závěrečných dvou zápasech se Varům nepovedlo využít ani jednu ze sedmi nabídnutých možností, což je stálo potenciální lepší výsledek.

První zápas druhého kola play down odehrají hurricáni dnes, tedy v sobotu 25. března, od 18.00 hodin na palubovce Otrokovic, kde následně v neděli 26. března, pak odehrají i druhý duel série, který bude zahájen v 16.00 hodin.