Sobotní soupeř z Lovosic měl na domácím hřišti ohromnou výhodu specifického hracího povrchu, Ústečtí naopak disponovali posilami z A týmu a extraligovými juniory. Prvotní cíl sokolovského týmu byl získat tři body a to se mužům Sokolova také podařilo.

Lovosice - Sokolov 7:6

Sobotní zápas s Lovosicemi začal i skončil tvrdou fyzickou hrou. Sešli se dva soupeři, kteří si nenechali nic zadarmo, a utkání bolelo. Jako první se prosadil Rampa střelou ze vzduchu, následně zvýšil v samostatném úniku vedení Baníku uzdravený Soukup. Lovosice v první třetině stihly pouze snížit.

Ve druhé části hry Sokolov skóroval znovu dvakrát, nejdřív Hykš zavěsil pod břevno, následně přidal přesilovkový gól znovu Soukup. Baník do třetí třetiny přesto vstupoval s mankem jedné branky.

V závěrečném dějství se prosadili Batista a Soukup, jenž zkompletoval hattrick. Avšak ani přes mohutný závěr Sokolov na Lovosice nestačil a zápas prohrál 6:7. V utkání si pět asistencí připsal Tomáš Abrhám.

Ústí n.L. - Sokolov 8:10

Nedělní soupeř přivítal hosty ze Sokolova ve velmi silné sestavě. Jak již bylo řečeno, do zápasu vstoupily dvě posily z prvoligového áčka Severočechů a několik extraligových juniorů. A v utkání se bylo na co dívat.

Oba soupeři se předháněli ve vedení. I přesto, že Západočeši museli několikrát dohánět ztrátu, gólem v poslední vteřině utkání zpečetili vytouženou výhru 10:8, když předtím dokázali uhlídat power-play soupeře, během které Ústečtí nastřelili třikrát tyč. Baníkovci přečkali i dvě oslabení a sami nakonec proměnili vlastní přesilovou hru.

Utkání jednoznačně vládl jeden muž Tomáš Abrhám. Během šedesáti minut si připsal neuvěřitelných šest branek a přidal tři asistence, čímž se vyšvihl na čelo bodování florbalové divize, stejně jako jeho kolega na bruslích Jakub Voráček v kanadsko-americké NHL.

Během zápasu se trefili i Soukup a Tesař z přesilovky a Krenkel tečovaným nahozením. Co A-tým Baníku trochu straší, je osm inkasovaných branek. Ačkoliv Sokolov disponuje kompaktní obranou, stále dostává příliš gólů, což není úplně nejlepší vizitka celku, který má ambice stát se mužstvem s nejlepší defenzivou ligy.

Obě utkání zhodnotil hrající trenér Tomáš Abrhám: „Proti Lovosicím to byla smůla, celou dobu jsme byli lepším týmem, jen nás opět zradil povrch v hale, který je příliš měkký na to, aby se na něm dal hrát florbal, který potřebujeme. K utkání v Ústí proti nám nastoupil velmi kvalitní soupeř, a i přesto jsme dokázali urvat výhru pro sebe."

Abrhám také okomentoval svůj příspěvek k výhře a lehce se dotkl tématu nedávné kontumace: „Ziskem mých 14 bodů za dva zápasy bych chtěl vzkázat všem hráčům, choďte na tréninky, mějte hokejku v ruce, na tuhle ligu nestačí mít trénink jednou za čtrnáct dní. Já měl tento týden pět tréninků a hned se mi to vyplatilo. Co se týče kontumace, pro mě je nejdůležitější, že jsme Kerio porazili. Že nám to složitá byrokracie vezme, s tím nic nenadělám, my všichni víme, že jsme toho soupeře porazili a dokážeme ho porazit znovu. Chceme hrát klidný střed tabulky, což obnáší bodovat každý hrací víkend. Nejde mi o vrchol soutěže, ale o stabilní pozici a o výkony, ke kterým s tímto týmem už druhou sezonu směřujeme."

Za čtrnáct dní se Sokolov utká s lídrem ligy, celkem Panthers Liberec.

Sestava Sokolova: Hollý Abrhám, Ladžon, Stejskal, Tesař Batista, Hykš, Izakovič, Krenkel, Rampa, Soukup, Šafránek,

Branky a asistence: Abrhám (6+8), Batista (1+2), Hykš (1+1), Krenkel (1+0), Rampa (1+0), Soukup (4+1), Stejskal (0+2), Tesař (2+0).

autor: robert rampa