Ukončení sezony je spojeno každým rokem i s vyhlášením nejlepších a nejúspěšnějších atletů. Většinou tomu bývá při Vánoční hale v kategorii žactva a na valné hromadě u zbylých kategoriích. Letos jsme využili k tomuto ocenění oslavy 30. výročí vzniku ŠAKu Chodov, které proběhly již tradičně ve Vintířově U Kahanu.

Ocenění přebírali nejlepší atleti z rukou starosty města Chodov Patrika Pizingera, místostarosty Luďka Soukupa a krajské manažerky Lucie Markuskové. 

A kdo byl letos vybrán trenérskou radou a schválen výkonným výborem?

V kategoriích dospělých František Janec a Kateřina Vašková. Mezi mládeží Dominik Svoboda a Markéta Bauerová. V kategorii staršího žactva Tomáš Zdrálek a Michaela Zaschkeová.

Mezi mladším žactvem David Klouček a Tereza Krejčová, u starších přípravek Martin Prošek a Alžběta Antošová a mezi nejmenšími přípravkami Jakub Kopecký a Anastázie Horváthová.

Na oslavy 30 let chodovského ŠAKu přijal pozvání i pan Josef Kopecký. Jeden z prvních Chodováků, který byl atletem a propagátorem tohoto sportu. A byl u zrodu chodovské atletiky.

Jubilejní 20. ročník běžeckého seriálu ZBP Kadaň zahájil první z celkových dvaceti závodů, a to Čendův lomcovák na Svaťáku.
OBRAZEM: ZBP Kadaň odstartoval ve velkém stylu. Běžce prověřil Čendův lomcovák

I při tom, když se na sklonku října roku 1951 otevíral první atletický stadion při velké mírové oslavě, které se zúčastnila i tehdejší předsedkyně Národního shromáždění Anežka Hodinová Spurná a přední čeští sportovci v čele s legendárním Emilem Zátopkem.

Panu Kopeckému, původně žlutickému fotbalistovi, atletika učarovala tak, že se záhy stal i jedním z předních českých atletů a dokázal se probojovat až do reprezentační sprinterské štafety pro mezistátní utkání ČSR–Rumunsko v roce 1956.

Atleti ŠAKu Chodov v rámci ocenění nejlepších atletů za rok 2021 oslavili i jubilejní, třicetileté výročí založení svého klubu.  Foto: ŠAK ChodovAtleti ŠAKu Chodov v rámci ocenění nejlepších atletů za rok 2021 oslavili i jubilejní, třicetileté výročí založení svého klubu. Foto: ŠAK ChodovZdroj: ŠAK ChodovPan Josef Kopecký zpříjemnil večer svým humorem a svým vyprávěním o začátcích chodovské atletiky a i o tom, že i dnes v 91 letech si rád přijde na současný stadion protáhnout tělo či zaběhat nějaká kolečka.

A vazba pana Josefa Kopeckého k ŠAKu Chodov? Krom toho, že přichází pofandit na všechny závody, přivedl k atletice i své děti, vnuky i pravnuky, a tak se jméno Kopecký táhne již čtvrtou generaci chodovskou atletikou.

Z rukou vedení ŠAKu, vedení města i vedení atletiky Karlovarského kraje převzal krásnou, originální cenu z dílny chodovského výtvarníka Petra Štecha.

Oslavy proběhly v super atmosféře. Poděkování patří Kulturnímu domu U Kahanu ve Vintířově, který nám připravil skvělé prostředí i obsluhu. Poděkování náleží všem sponzorům nejen pro kolo štěstí, a především městu Chodov, DDM Bludiště za trvalou spolupráci a podporu. Dále pořadatelské službě i těm, kteří přispěli kulturně-sportovními vystoupeními, i hudbě, která hrála k poslechu i tanci.

Samozřejmě i hostům, kteří přijali pozvání, a předsedovi klubu Mílovi Zítkovi, který oslavami provázel moderátorským slovem, a zdaleka ne v poslední řadě Renátě Dočkalové za skvělou organizaci a zajištění celých oslav.

A pozdrav tam nahoru… patří i Liboru Dočkalovi, Marcele Mikešové, Karlu Štechovi i Petru Bernatovi, kteří s námi být nemohli i přesto, že by rádi byli a bavili se s námi.

Miloš Volek