Jako první vyrazili samurajové do Loun, kde se zúčastnili prestižního turnaje v čínském boxu. „Čínský box je velmi náročná disciplína, kde je postoj doplněn o hody a porazy. Vše se odehrává na platformě, která je cca půl metru vysoká, a velmi oblíbenou technikou je hod soupeře z této platformy,“ vysvětloval na úvod trenér samurajů Václav Kolář.

Fotbalisté Vintířova na závěr krajského přeboru zdemolovali Hroznětín v poměru 8:1, a pak se mohli naplno pustit do mistrovských oslav.
OBRAZEM: Vintířov stvrdil snovou sezonu, zaslouženě urval mistrovský titul

Na mezinárodním turnaji se v Lounech představili bojovníci z patnácti zemí Evropy a byly vidět i barvy samurajů. První cenný kov, který měl zlatý třpyt, vybojovala pro samuraje v kategorii starších žaček Hanka Schwarzová.

„Hanka svou zkušenější soupeřku překvapila údery a kopy, které zakončila přesnými hody,“ vracel se k vítěznému utkání mladičké bojovnice ve své družině Kolář.

Samurajové uspěli nejen na Czech Open WKS, ale i na mistrovství republiky ČSK v kickboxu.Samurajové uspěli nejen na Czech Open WKS, ale i na mistrovství republiky ČSK v kickboxu.Zdroj: Samurai teamDalší zlato přidal do sbírky samurajů Kryštof Schwarz, který ve svém zápase dominoval a po zásluze urval první místo.

Do sbírky cenných kovů přispěl dvakrát také Johny Kolář, který se představil v kategorii juniorů a dospělých a vybojoval pro svůj tým zlato a stříbro.

To ale nebylo ze strany samurajů vše. „Stříbro a bronz vybojovali pro naše barvy bratři Mikátovi,“ připomněl Kolář další úspěšné vystoupení týmu z Karlovarského kraje.

Pověstnou třešničku na dort pak posadil při finálovém galavečeru v kategorii juniorů do 70 kg Dominik Sarkany, který své vystoupení přetavil v této kategorii v premiérový pás šampiona v čínském boxu, když pro něj to byl celkově již druhý pás v tomto sportu.

„Celkově jsme vybojovali čtyři zlaté, tři stříbrné a jednu bronzovou medaili, a navíc máme nové české šampiony i v této těžké disciplíně za účasti evropské špičky,“ pochvaloval si úspěšnou misi Kolář.

Samurajové se posléze neztratili ani na mistrovství České republiky ČSK v kick- boxingu, které bylo na pořadu v Letňanech. Na největší události letošního roku se představil v konkurenci čtyřiceti nejlepších klubů Česka triumvirát samurajů a tradičně si vedl úspěšně.

Sokolov se o víkendu proměnil v běžeckou baštu. Doslova. Na programu tam byl oblíbený Sokolovský BMW Group 1/4maraton, který nově doplnil 1/2maraton.
NAJDETE SE? Sokolov se proměnil v běžeckou baštu

Kryštof Schwarz obhájil v kategorii starších žáků do 57 kg mistrovský titul z loňské sezony v disciplíně kicklight, a k tomu pak přidal v lightcontactu bronz.

Neztratila se ani naděje samurajů v podání Lenky Duškové, která se představila v kategorii žen, kde musela čelit zkušeným soupeřkám.

„Lenka nezapřela své odhodlání a postavila se do zápasů bez respektu. Dokonale zaskočila své soupeřky a zaslouženě si připsala na své konto stříbro a bronz,“ řekl Kolář k vystoupení jediné samurajky na mistrovství.

Zlatý hattrick si pak užil na republice poslední samuraj Johny Kolář, který předčil své soupeře a všechny zápasy, do kterých nastoupil, ukončil výhrou před limitem na TKO.

Zdroj: Samurai team

„Pět zápasů, pět vítězství, to je bilance Johnyho, který dosáhl na historicky největší úspěch v podobě hattricku, kdy bral tři tituly mistra České republiky v disciplínách lowkick, kicklight a lightcontact,“ liboval si trenér samurajů trojnásobný přírůstek do sbírky svého výběru.

Samurai tým navíc obsadil v celkovém hodnocení nejlepších českých klubů skvělé osmé místo. „Moc děkujeme NSA, Karlovarskému kraji, městu Chodov, městu Nejdek a obci Nové Sedlo za jejich podporu, které si moc vážíme,“ dodal závěrem Kolář.